Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της Τιτάν

Στα 40 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Τιτάν στο α’ τρίμηνο, εμφανίζοντας πτώση 21%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial.

Δημοσκόπηση euro2day για κέρδη Q1 της Τιτάν
Στα 40 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη της Τιτάν στο α’ τρίμηνο, εμφανίζοντας πτώση 21%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 4 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι Citi, HSBC, Marfin Analysis (Investment Bank of Greece) και Piraeus Sec.

To εύρος των εκτιμήσεων για τα κέρδη α’ τριμήνου διαμορφώνεται από 36 έως 43,7 εκατ. ευρώ από 50,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζούζουλας, αναλυτής της Marfin Analysis εξηγεί: «Είναι ένα δύσκολο τρίμηνο για την Τιτάν, δεδομένης της αδυναμίας της αμερικανικής αγοράς και τις πιθανής επιβράδυνσης της ζήτησης στην Ελλάδα, καθώς και των επιπτώσεων από τα αυξημένα ενεργειακά κόστη».

«Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο τρίμηνο δεν είναι ενδεικτικό της ετήσιας χρήσης ενώ από το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να ενοποιηθεί και η πρόσφατα εξαγορασθείσα μονάδα στην Τουρκία», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Η κ. Ιωάννα Τελιούδη, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της HSBC Pantelakis σημειώνει σε έκθεσή της ότι περιμένει αδύναμα αποτελέσματα από την Τιτάν, αντανακλώντας τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το αδύναμο δολάριο και τα υψηλά κόστη σε σχέση με ενέργεια και ναύλα, καθώς και την εκτίναξη των επιτοκιακών δαπανών.

Η κ. Τελιούδη υπογράμμισε ότι οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ επηρεάζονται από την ισχνή αγορά κατοικίας και τη χαμηλότερη κερδοφορία, δεδομένης της παύσης των δραστηριοτήτων εξόρυξης στο Lake Belt της Florida από τα μέσα Ιουλίου του 2007.

Η επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της HSBC σημειώνει επίσης ότι για τις δραστηριότητες σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη δεν είναι ευνοϊκή η σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2007.

Τα EBITDA της Τιτάν εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 10%, στα 80 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 75,2 έως 84,5 εκατ. ευρώ.

Ο αναλυτής της Citi, κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι περιμένει αδυναμία στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται η Τιτάν και ιδίως στην Ελλάδα, λόγω καιρικών συνθηκών. Η κερδοφορία της θα περιοριστεί και από τα υψηλά ενεργειακά κόστη, πρόσθεσε.

Oι πωλήσεις της Τιτάν προβλέπεται να ανέλθουν στα 316,2 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 7,6%, με το εύρος των εκτιμήσεων να κυμαίνεται από 304,4 έως 332,5 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότεροι αναλυτές σημείωσαν ότι θα αναζητήσουν πληροφορίες για τυχόν εξελίξεις στο θέμα του Lake Belt, προβλέψεις για την εικόνα της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ και περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόσφατη εξαγορά στην Τουρκία.

Η Τιτάν ανακοινώνει αποτελέσματα α’ τριμήνου στις 6 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v