Συνθήκες ”ντόμινο” στη Σοφοκλέους;

Σπάνε προς τα κάτω οι κρίσιμες αντιστάσεις για δεικτοβαρείς μετοχές της αγοράς, όπως ΟΤΕ, Εθνική, Alpha και ΔΕΗ, δημιουργώντας συνθήκες ”πτωτικού ντόμινο” στη Σοφοκλέους, η οποία πλέον κινείται προς τις 1.450 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καταρρέει το χαρτί του ΟΤΕ και κινδυνεύει να παρασύρει το επόμενο, αυτό της ΔΕΗ, δημιουργώντας πλέον συνθήκες πτωτικού ντόμινο στην αγορά.

Επιβεβαιώνονται με βάση τις ανοιχτές πωλήσεις στη μετοχή της ΔΕΗ το τελευταίο ημίωρο, οι χθεσινές επιφυλάξεις χρηματιστών για τη στάση που τηρούν (και θα τηρήσουν), κυρίως οι εγχώριοι θεσμικοί.

”Στυμμένη λεμονόκουπα” πλέον η μετοχή του ΟΤΕ, δεν δίνει σε κανέναν ούτε λεπτό κέρδος. Κάτι που υποχρεώνει, κυρίως τους εγχώριους θεσμικούς σε ρευστοποιήσεις αφειδώς και αδιακρίτως.

Σήμερα, δυστυχώς είναι η ΔΕΗ που παρασύρεται, αύριο ενδέχεται να είναι – προειδοποιούμε συνεχώς τις τελευταίες ημέρες – ο τίτλος του ΟΠΑΠ και έπεται συνέχεια.

Έχασε τα 10 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, έχει πλέον εμφανώς πρόβλημα η Alpha και όποιος δίκην στρουθοκαμήλου επιχειρεί να αποστρέψει το βλέμμα του από τα όσα δυστυχώς συμβαίνουν, μάλλον βρίσκεται σε άλλη... αγορά.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα των ευθυνών, τώρα είναι και η ώρα των έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v