Ανάσες γύρω από τις 1.500

Προσπάθειες στήριξης για τη σταθεροποίηση του Δείκτη στις 1.500 μονάδες καταβάλλονται με επίκεντρο τον ΟΤΕ. Σε εφεδρεία οι μετοχές ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, ενώ 3-4 ΑΧΕ τοποθετούνται επιλεκτικά και χωρίς να βιάζονται, με γνώμονα, κυρίως την τελευταία έκθεση της UBS. Ενθαρρυντική η τεχνικής μορφής αντίδραση ”υπερπιεσμένων” μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.495 – 1.502 μονάδων, δηλαδή στο χείλος της... στήριξης αιωρείται η αγορά. Εύλογα, μοχλός στήριξης είναι ο κλαδικός των τηλεπικοινωνιακών, με τους κλάδους κατασκευών, χονδρικού εμπορίου, βασικών μετάλλων και αξιοποίησης ακινήτων να κινούνται με κέρδη.

Σε σύνολο συναλλαγών περίπου 5,5 εκατ. ευρώ (11.45’) έχει δαπανηθεί ρευστότητα για αγορά 85.000 μετοχών του ΟΤΕ στα 9,02 ευρώ. Οριακά στα 10 ευρώ η μετοχή της Alpha (με 23.864 τεμάχια στις 11.45’), ενώ οριακά αντιδρούν και οι μετοχές των Coca – Cola, Vodafone και Αλουμινίου.

Στις μετοχές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Cosmote θα μπορούσε – υπό καλύτερες προϋποθέσεις - να ενεργοποιηθεί εντολή αγοράς τριών – τεσσάρων χρηματιστηριακών για λογαριασμό ξένων πελατών τους, οι οποίοι επικεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες σε μια δεκάδα συγκεκριμένων μετοχών.

Στοιχείο που λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη, πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας και της εμπορευσιμότητας της μετοχής, είναι και η μερισματική απόδοση.

Ορισμένες επιλεκτικές αγορές, με γνώμονα κυρίως την τελευταία έκθεση της UBS, εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να γίνουν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η μετοχή της ΔΕΗ με μικρή προσφορά υποχωρεί οριακά στα 13,82 ευρώ, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ με επίσης χαμηλή προσφορά σταθεροποιείται στα 8,24 – 8,32 ευρώ.

Μεταξύ των ανοδικών μετοχών, πέραν εκείνων που κυρίως για τεχνικούς λόγους εμφανίζουν σήμερα θετική απόδοση, χρίζουν προσοχής ο ”επιτηρούμενος” Καμπάς, Τεχνική Ολυμπιακή και Μοχλός, Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, Informatics, αλλά και Μινωικών Γραμμών, ΜΕΤΚΑ, Newsphone, Κανάκης, Folli Follie, Μαΐλλης και Ελβάλ. Συγκριτικά αυξημένη εμφανίζεται και η εμπορευσιμότητα του Καρδασιλάρη, αλλά και της ΕΛΓΕΚΑ.

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση να δώσει κάποιες απαραίτητες ανάσες ένδειξης ανάσχεσης της πτώσης, με την προϋπόθεση ότι δε θα επιβαρυνθεί μετά τις 13.00’ – 13.30’, ακόμη περισσότερη η υπό κατάρρευση Φραγκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v