Πιέσεις εν μέσω υποτονικού ενδιαφέροντος

Περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον ακόμη και σε μετοχές όπως η Cosmote, ενώ με περιορισμένη προσφορά υποχωρεί ο ΟΤΕ. Στον τραπεζικό κλάδο επιχειρείται να επιβεβαιωθούν μεσοπρόθεσμες περιοχές στήριξης, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση της εμπορευσιμότητας στη μετοχή της Hyatt.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή του ΟΤΕ, σηματωρός του FTSE 20 στις τελευταίες συνεδριάσεις, παρουσιάζει συμπεριφορά διόρθωσης. Μικρής όμως, με συναλλαγές ελάχιστες που δεν ξεπερνούσαν τις 100.000 τεμάχια (στις 14.00’).

Δεδομένου ότι η τιμή της μετοχής έχει αντιδράσει σταθερά τις τελευταίες δυο εβδομάδες από τα 10,2 ευρώ, παραπέμπει σε διαδικασία κατοχύρωσης κερδών, επανατοποθέτησης λίγο – πολύ των ίδιων ”παικτών”, όχι όμως χαμηλότερα των 11,10 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, οι βασικές τραπεζικές μετοχές, με επίσης ισχνή προσφορά, βρίσκονται στη διαδικασία επιβεβαίωσης ”στηρίξεων”. Τα 10 ευρώ για την Eurobank, τα 12 ευρώ για την Εθνική, τα 13,2 ευρώ για την Εμπορική, τα 5,10 για την Πειραιώς και τα 11 ευρώ για την Alpha.

Πέριξ των 9 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ με ελάχιστες, συγκριτικά, συναλλαγές, ενώ από τις μετοχές με ανοδική φορά, αύξηση συναλλαγών καταγράφεται στην περίπτωση της Hyatt. Για λόγους που αφορούν στην επιχειρηματική της δραστηριότητα, ενισχύεται προς τα 4 ευρώ η μετοχή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος αποτυπώνεται εύγλωττα στα μόλις 2.500 τεμάχια, που είχαν πραγματοποιηθεί έως τις 14.00’ στη μετοχή της Cosmote, ή τα περίπου 13.000 τεμάχια για τη μετοχή της Coca – Cola.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις τρεις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να καθορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v