Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για τα stock options εταιριών

Στην άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης τεσσάρων εταιριών αναφέρεται η Marfin Hellenic και συγκεκριμένα στην Intracom, που θα εκδώσει 4,04 εκατ. νέες μετοχές, στη Γερμανός, που θα εκδώσει 222 χιλ. νέες μετοχές, στη Γρ. Σαράντης, που θα εκδώσει 80 χιλ. νέες μετοχές και στην Inform Lykos, που θα εκδώσει 92,6 χιλ. νέες μετοχές.

Τι βλέπει η Marfin για τα stock options εταιριών
Στην έκδοση 4.044.784 νέων μετοχών θα προχωρήσει η Intracom (ποσοστό που αναλογεί στο 3,23% του μετοχικού της κεφαλαίου), όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report. Βάσει των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, η διαπραγμάτευση των εν λόγω μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σημειώνεται πως η τιμή άσκησης του δικαιώματος έχει καθοριστεί στα 2,63 ευρώ ανά μετοχή.

Η Marfin προσθέτει πως δεδομένου ότι δεν υπάρχει περίοδος διακράτησης, υπάρχουν περιθώρια για πιέσεις στην τιμή της μετοχής, κυρίως λόγω του σχετικά χαμηλού όγκου συναλλαγών.

Σε ό,τι αφορά τις 222.320 νέες μετοχές της εταιρίας Γερμανός, οι οποίες θα προκύψουν επίσης από άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης στο προσωπικό της εταιρίας, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως και αυτές αναμένεται να τεθούν προς διαπραγμάτευση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, η Marfin αναφέρει πως ο αριθμός των νέων μετοχών της Γερμανός συγκρίνεται με τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών, που από την αρχή της χρονιάς ανέρχεται στις 46.000 μετοχές, ενώ η τιμή της άσκησης του δικαιώματος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Και οι 80.140 νέες μετοχές της Γρ. Σαράντης που επίσης προέκυψαν από το πρόγραμμα του stock option αναμένεται να τεθούν προς διαπραγμάτευση μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αναφέρει η Marfin.

Η τιμή της άσκησης του δικαιώματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ενώ προσθέτει πως ο αριθμός των καινούργιων μετοχών αντιστοιχεί στο 0,21% του μετοχικού κεφαλαίου, αντιπροσωπεύει όμως 4,3 φορές τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών κατά τους τελευταίους 3 μήνες.

Τέλος, όσον αφορά στην Inform Lykos, η Marfin αναφέρει πως το δ.σ. του Χ.Α. ενέκρινε χθες την έκδοση 92.630 νέων μετοχών (που αντιπροσωπεύουν το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας), οι οποίες επίσης προέρχονται από το πρόγραμμα stock option.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ημερομηνία διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Inform Lykos δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, ενώ συμπληρώνει πως ο αριθμός των νέων μετοχών είναι κατά 15,9 φορές μεγαλύτερος από τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών της μετοχής κατά τον τελευταίο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v