Σταθερότητα και αναζήτηση νέων ισορροπιών

Χωρίς σημαντικές πιέσεις σταθεροποιείται στο γνώριμό του εύρος ο Δείκτης. Επιμέρους ενδείξεις αντίδρασης ”πιεσμένων” μετοχών, αναζωπύρωσης πρωίμων σεναρίων και κίνησης σε χώρους νευραλγικούς - όπως αυτός των εκδόσεων– συντηρούν το ισχνό ενδιαφέρον στη Σοφοκλέους. Είναι προφανές πάντως, πως οι νέες ισορροπίες διαμορφώνονται (ή επιχειρείται να διαμορφωθούν) αυτή την περίοδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη, λίγο– πολύ, με χαμηλότατο όμως τζίρο η μέχρι στιγμής εικόνα της συνεδρίασης. Σταθερή η μετοχή της Eurobank, μάχη για να κρατηθούν τα 12 ευρώ από πλευράς Εθνικής, των 11 ευρώ από πλευράς Alpha και ισχνό αγοραστικό ενδιαφέρον στα 11,4 ευρώ για τον ΟΤΕ.

Προς τις 828 μονάδες ο FTSE 20 με τις Cosmote, Ελληνικά Πετρέλαια να αντιδρούν, ενώ η μετοχή της Coca – Cola/Τρία έψιλον υποχωρεί και πάλι προς τα 12,98 ευρώ. Τη μεγαλύτερη, συγκριτικά πίεση, δεχόταν, τουλάχιστον στην πρώτη ώρα, η μετοχή της Intracom με την τιμή της προς τα 4,10 ευρώ.

Ο Δείκτης κυμαίνεται πάντως εντός του εύρους ασφαλείας των τελευταίων εβδομάδων, ”κρατώντας” όπως φαίνεται, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τις 1.650 μονάδες.

Επιμέρους θέματα που απασχολούν την αγορά, η φημολογία γύρω από το ενδεχόμενο... συνεργασίας της Alpha (εύστοχες οι παρατηρήσεις του Χαμαιλέοντα), οι εξελίξεις γύρω από τα εκδοτικά – και όχι μόνο – (αναφορά και πάλι στον Χαμαιλέοντα) και η πειστικότητα της απάντησης των τεσσάρων εισηγμένων (Altec, Microland, Datamedia και Τασόγλου).

Εξελίξεις με επίκεντρο τον εκδοτικό χώρο, προφανώς και δεν αφορούν μόνο (αυτόν καθ’ αυτόν) τον κλάδο, καθώς φαίνεται να διαμορφώνονται (ή να επιχειρείται να διαμορφωθούν) οι νέες ισορροπίες. Πάντως, η μετοχή της Τηλέτυπος, είτε έτσι είτε αλλιώς, ήταν και παραμένει πάγια επιλογή ισχυρών χρηματιστηριακών, εδώ και καιρό.

Τόσο το τμήμα ανάλυσης των Π&Κ, Alpha Finance, όσο και των Εθνικής, Kappa, Eurobank συγκλίνουν στις θετικές τους εκτιμήσεις για τη μετοχή, εδώ και καιρό.

Χρήζει προσοχής η αντίδραση μετοχών εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας, η σταθεροποίηση της Betanet στα 4,10 ευρώ η προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 5 ευρώ των Ελληνικών Πετρελαίων, η πειστική μέχρι στιγμής απάντηση των Ευρωσυμμετοχών, η συμπεριφορά των μετοχών Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, η προσέγγιση των 1,22 ευρώ για τον Κορασίδη, η Τεχνική Ολυμπιακή και βεβαίως η σταθερή τριάδα των Πλαισίου, ΚΑΕ, Γερμανού.

Σήμερα, μετά από πίεση ημερών, εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον στα 12,50 – 12,64 ευρώ για τη μετοχή της Folli Follie. Οι μετοχές των Γερμανού και Πλαισίου κινούνται με μικρά κέρδη, στα 2,76 ευρώ η μετοχή της ΕΧΑΕ. Η μετοχή του ΟΠΑΠ κυμαίνεται στα 8,96– 9 ευρώ, της ΔΕΗ στα 13,82– 13,88 ευρώ και του ΟΤΕ μεταξύ 11,34– 11,50 ευρώ.

Ειδικότερα, η μετοχή του Οργανισμού δε θα πρέπει να ”χάσει” στο ”κλείσιμο” την τιμή των 11,35 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v