Ζητείται... άμυνα στο εύρος των 1.745- 1.750

Το ζητούμενο για σήμερα είναι να κλείσει η αγορά στο εύρος των 1.745- 1.750 μονάδων, παρά το ότι προβληματίζουν με τη συμπεριφορά τους μετοχές όπως Εθνική, Alpha (αναμενόμενο), αλλά και ορισμένες ακόμη που δεν αναμένονταν άμεσα. Σε τροχιά διόρθωσης οι ευρωαγορές, θα πιέσουν προς τη μεσοπρόθεσμη στήριξη και τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τζίρο ελάχιστο- αρκετό όμως ελλείψει οποιουδήποτε αγοραστικού ενδιαφέροντος- να κάνει τη ζημιά υποχωρεί χαμηλότερα των 1.750 μονάδων ο Δείκτης.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής, η συμπεριφορά μετοχών που διαμορφώνουν την τάση δεν είναι η αναμενόμενη, ενώ οι μετοχές των Εθνική και Alpha υποχωρούν προς τα 13,2 και 11,3 ευρώ, αντίστοιχα.

Το δυσάρεστο είναι πως ”σπάει” και η μέχρι χθες ανθεκτική μετοχή της Εμπορικής υποχωρώντας προς τα 14,8 ευρώ. ΟΤΕ και ΔΕΗ εμφανίζουν την αναλογικά καλύτερη εικόνα με την τιμή του οργανισμού προς τα 10,8 ευρώ και της ΔΕΗ προς τα 13,4 ευρώ.

Εξαιρετικά αδύναμη η μετοχή της Intracom προς τα 4,10 ευρώ, ενώ επιβεβαιώνεται τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς η αδυναμία της Coca Cola να κρατήσει τα 13 ευρώ (να σημειωθεί ότι χθες στη Νέα Υόρκη το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε κατά 2,23%, στα 14 δολάρια).

Κατά την εκτίμησή μας, η μεγαλύτερη (για τον γράφοντα) απογοήτευση των τελευταίων συνεδριάσεων είναι η συμπεριφορά της 3Ε.

Φαίνεται, σύμφωνα με εκτίμηση χρηματιστηριακού παράγοντα πως αυτή την περίοδο, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο arbitrage μεταξύ της μετοχής της 3Ε και του μεξικανικού βραχίονα της Coca Cola- εκτίμηση που, υπό προϋποθέσεις θα δικαιολογούσε ρευστοποιήσεις κυρίως ξένων θεσμικών, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να πιέσει ακόμα πιο χαμηλά τη μετοχή του Ελληνικού βραχίονα.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης την σχετικά πιο αξιοπρεπή συμπεριφορά εμφανίζουν οι Παπαστράτος, Βωβός, Ιντραλότ, ΚΑΕ, Τράπεζα Αττικής, Αβαξ, Hyatt, Folli Follie και ορισμένες ακόμη.

Με βάση την μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δεν προσβλέπουμε σε κάτι περισσότερα από ένα ”συμμάζεμα” του Γ.Δ. ώστε αυτός να κλείσει στο εύρος των 1.745- 1.750 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v