Προέχει η κατοχύρωση των 1.775 μονάδων

Με τη βοήθεια της Εθνικής και του ΟΤΕ επιχειρείται να διατηρηθεί οριακά στις 1.775 μονάδες ο δείκτης, ενώ είναι πλέον φανερό ότι η περιφέρεια χρειάζεται κάτι περισσότερο από τη χθεσινή κίνηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Σοφοκλέους, πέραν της ρηχότητας της, είναι η σχετικά αυτόνομη, ελέω περιθωριοποίησης-από τις διεθνείς αγορές.

Αντιδρά κατά 7% η Φρανκφούρτη; Κερδίζει με το ζόρι 1,64% ο δείκτης μας.

Συνεχίζει ο DAX ”κρατώντας” τα κέρδη, παλεύει να μην υποχωρήσει στο κόκκινο η Σοφοκλέους.

Κυρίως με τη μετοχή της Εθνικής (13,7 ευρώ), και του ΟΤΕ επιχειρείται να συντηρηθεί οριακά στις 1.775 μονάδες ο δείκτης. Προσπάθεια χωρίς ιδιαίτερη σημασία, καθώς φάνηκε πολύ γρήγορα ότι η ”μεσαία-χαμηλότερη” κεφαλαιοποίηση χρειάζεται κάτι περισσότερο από το χθεσινό για να συνεχίσει.

Από τεχνικής πλευράς, επειδή αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στη μετοχή του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα κυρίως σήμερα η ”στήριξη” της μετοχής. Δεν θα πρέπει η τιμή της να υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα, που όχι μόνο θα εξανεμίσουν το αποκοπέν προμέρισμα αλλά και θα θέτουν σε αμφιβολία την συνολικότερη διαγραμματική απεικόνιση του τίτλου.

Έσχατη στήριξη τα 9,72 ευρώ, τεχνικά επιθυμητό ”κλείσιμο” όχι χαμηλότερα των 9,92 ευρώ. Για τη συνέχεια, εάν δεν μεταβληθεί θεαματικά κάτι θα λέγαμε ότι περισσότερο προέχει η κατοχύρωση των 1.775 μονάδων παρά οτιδήποτε άλλο.

Αυτό γιατί λόγω της αργίας της Δευτέρας δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση για έκθεση σε κίνδυνο περισσότερο των 2-3 συνεδριάσεων. Τουλάχιστον για όσο παραμένει ρευστή η κατάσταση στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v