ΧΑ: Διατηρούνται οι ελπίδες για αντίδραση

Κάτι φαίνεται να κινείται, στις μετοχές εταιριών κυρίως μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με αυξημένη σε μερικές περιπτώσεις εμπορευσιμότητα, με την ψευδαίσθηση ότι...κάτι μπορεί να γίνει, έστω και βραχυπρόθεσμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η…ψευδαίσθηση πως κάτι μπορεί να γίνει, έστω και βραχυπρόθεσμα, μέχρι την Πέμπτη, Παρασκευή, δημιουργείται μετά τις 13:30. Σταδιακά, μετοχές εταιριών κυρίως μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με αυξημένη σε ορισμένες περιπτώσεις εμπορευσιμότητα, αντιδρούν ενώ ενδεικτικό της τάσης θεωρείται το γεγονός πως περίπου 20 μετοχές βρίσκονται στη διαπραγμάτευση με απόδοση μεγαλύτερη του 5%.

Μετά από 7 συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις, επιτέλους εμφανίζονται και κάποια limit up, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Αθηνά και του Δρομέα. Αναλαμπή ή ύστατη προσπάθεια να κινηθεί κάτι, θα φανεί περισσότερο καθαρά στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Δεν θα πρέπει όμως να παραβλεφθεί πως σε αυτή την κίνηση πρωτοστατούν κατασκευαστικές μετοχές, σχημάτων συμμετοχών και θυγατρικών. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η μετοχή σηματωρός, του ΔΟΛ (που είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο), κινείται και πάλι υψηλότερα των 2 ευρώ (2,15 ευρώ), με κέρδη 4,5%.

Ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ”χρωστούσε” μετά τις δραματικές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων, μια αντίδραση. Θα φανεί πάντως την Παρασκευή, κατά πόσο επιχειρείται οργανωμένα μια προσπάθεια που μπορεί να έχει αποτελέσματα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v