XA-θηκε η αισιοδοξία !

Αδιάφορη εμφανίζεται η αγορά ακόμη και στις τεχνικού τύπου αντιδράσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με μοναδική εξαίρεση την περίπτωση της Vodafone και δευτερευόντως του ΟΠΑΠ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθεί η περίπτωση της Vodafone, δευτερευόντως του ΟΠΑΠ στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και μεμονωμένων περιπτώσεων στα ”μεσαία”, φαίνεται ξεκάθαρα, πως η αγορά έχει χάσει πλέον κάθε αισιόδοξή της διάθεση.

Αδιαφορεί ακόμη και στις τεχνικού τύπου αντιδράσεις των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες ελέω πετρελαϊκών και φαρμακευτικών εταιριών προσφέρουν διεξόδους ρευστοποιήσεων. Πλήρης απάθεια, μιας αγοράς που τείνει να ”μυθριδατιστεί” πλήρως, καθώς η μια μετά την άλλη μετοχές κινούνται ή καταγράφουν νέα χαμηλά επίπεδα έτους.

Είναι ενδεικτικό, πως στην δεύτερη ”βύθιση” του δείκτη προς τις 1.743,5 μονάδες συνοδεύτηκε από την υποχώρηση περίπου 85 μετοχών σε νέα χαμηλή τιμή 52 εβδομάδων. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, κατηγορίες, η κατάσταση τίνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις (παράλληλη αγορά, πληροφορική, συμμετοχών, κλωστοϋφαντουργία).

Σε καθαρά πτωτική πορεία και ο κλάδος σηματωρός (εκδόσεων και εκτυπώσεων) δεν προδιαθέτει για κάτι θετικό, άμεσα. Βέβαια η μετοχή της Vodafone με συναλλαγές περίπου 700.000 τεμαχίων αντιδρά προς τα 5,6 ευρώ, κάτι κινείται στην Sex Form, παραμένουν σταθεροί οι Betanet, Γερμανός, δικαιώνει την φήμη του ο Παπαστράτος, αλλά αυτά τα ελάχιστα στοιχεία δεν συνιστούν…ανεπτυγμένη αγορά.

Θα πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως, ακόμη πιο δραματικές εξελίξεις, προτού μιλήσουμε για ένα τμήμα της αγοράς που μπορεί να αντιδράσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v