”Καχεκτικό” το κλίμα στην αγορά

Υποτονικό το κλίμα στην αγορά της Σοφοκλέους, με χαμηλούς όγκους, μεγάλες διακυμάνσεις και την αδυναμία του γενικού δείκτη να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος, να αποτελεί στοιχείο χαρακτηριστικό της γενικής καχεκτικότητας που επικρατεί.

Χαμηλοί όγκοι, μεγάλες διακυμάνσεις και γενικότερη νευρικότητα στο χρηματιστηριακό στερέωμα, καθώς μετά από μιάμιση ώρα συναλλαγών υπάρχουν 60 μετοχές που δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη, ενώ ο συνολικός τζίρος ανέρχεται στο διόλου ευπρεπές ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,1 εκατ. αφορούν στη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ωστόσο, η αδυναμία του γενικού δείκτη να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος είναι χαρακτηριστική της γενικότερης καχεκτικότητας που επικρατεί, καθώς φαίνεται πως αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να επικρατεί άκρα επιφυλακτικότητα, και ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι στο τέλος της συνεδρίασης να καταγραφούν απώλειες μη αντιπροσωπευτικές του όγκου συναλλαγών με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, αυτή τη στιγμή Alpha Bank και Εθνική υποχωρούν κατά 1% έχοντας πραγματοποιήσει συνολικές συναλλαγές 33.,000 τεμαχίων και οι δύο, ενώ υπάρχουν έξι μετοχές με κέρδη μεγαλύτερα του 5%, επί των οποίων έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια πράξη, όπως και στον ίδιο βαθμό υπάρχουν έξι μετοχές που καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 5%, έχοντας πραγματοποιήσει έως και 2 πράξεις.

Ουσιαστικά η σημερινή συνεδρίαση πρόκειται για αγγαρεία, η λήξη της οποίας φαίνεται να περιμένουν οι εμπλεκόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v