”Κρυφτούλι” του Άγιου Βασίλη με τους επενδυτές!

Η επενδυτική αδιαφορία που επικρατεί στη Σοφοκλέους οδηγεί σε αρνητικό έδαφος την αγορά, η οποία κινδυνεύει να καταγράψει επτά σερί πτωτικές συνεδρίασεις. Μόνο στην αγορά παραγώγων παρατηρείται κάποια ουσιώδης κίνηση.

Η μόνη ουσιώδης μεταβολή σε σχέση με το πρώτο δίωρο της συνεδρίασης είναι πως πλέον ο συντελεστής στην ευρύτερη αγορά είναι πτωτικός εξέλιξη που αποτυπώνεται και στο πέρασμα του γενικού δείκτη σε αρνητικό έδαφος με τη συνολική ενδοσυνεδριακή διακύμανση να μην ξεπερνά ωστόσο το 0,5%, ενδεικτικό της επενδυτικής αδιαφορίας που επικρατεί.

Αυτό όμως δεν παύει να αποκρύπτει την ολοκληρωτική αδυναμία της αγοράς να κινηθεί υψηλότερα υπό τη μορφή αντίδρασης, έστω και για τα μάτια του κόσμου, με συνέπεια η αγορά να κινδυνεύει να καταγράψει επτά σερί πτωτικές συνεδριάσεις, και αν συνεχίσει έτσι κινδυνεύει να φτάσει το αρνητικό σερί που είχε καταγράψει στο τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή τις εννέα σερί πτωτικές.

Πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο τα επίπεδα ρευστότητας όσο και τα spread προσφοράς ζήτησης, διαμορφώνονται τα μεν πρώτα σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα δεύτερα σε πολύ υψηλά, τάση που αναδεικνύει την αδιαφορία των εμπλεκομένων να ασχοληθούν σε αυτή τη φάση με την αγορά.

Μόνο στην αγορά παραγώγων υπάρχει κάποια ουσιώδης κίνηση, με τα συμβόλαια επί του δείκτη mid40 παραδόξως να κλείνουν discount, ενώ τα αντίστοιχα στον 20άρη έχουν μια έφεση όξυνσης των υποτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v