Κλίμα... ”αγάπης” στη Σοφοκλέους

Παραμονή Χριστουγέννων η αγορά δείχνει - έστω και περιορισμένα - να αντιδρά, επηρεασμένη σαφώς από το κλίμα ”αγάπης” των ημερών. Περισσότερο ανακουφισμένη η περιφέρεια, ως και η πλέον πληγείσα τις τελευταίες ημέρες.

Η μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι αυτή που οδηγεί σήμερα την έστω περιορισμένου εύρους αντίδραση της αγοράς, όπως τονίσαμε και στο πρωινό μας σχόλιο, καθώς με μια δόση αλτρουισμού και ενδεχομένως συμπόνιας προς τη Σοφοκλέους, λόγω των ημερών, οι εμπλεκόμενοι προχωρούν σε μια μερική επανατοποθέτηση ρευστότητας, ο αντίκτυπος της οποίας οξύνεται λόγω της απουσίας πωλητών.

Έχουμε πει ήδη πως η σημερινή συνεδρίαση δεν προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων και δεν μπορεί να θεωρηθεί στον ίδιο βαθμό αντιπροσωπευτική των προθέσεων των εμπλεκομένων στην αγορά από τις αρχές του νέου έτους.

Ωστόσο στον ίδιο βαθμό δεν αποκλείεται να έχουμε μια προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων, προσπάθεια που δεν απαιτεί ιδιαίτερα κεφάλαια και αν μη τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί και φθηνή ακόμη, στην τρέχουσα συγκυρία.

Ασφάλειες και συμμετοχές πρέπει να προσεχθούν, ως άμεσα εντασσόμενοι κλάδοι στις προαναφερθείσες κατηγορίες, ενώ παράλληλα πρέπει να τονίσουμε πως ό,τι κάνει η Σοφοκλέους το κάνει μόνη της, αφού τα desks των ξένων θεσμικών είναι ως επί το πλείστον κλειστά, δεδομένου ότι στον ευρωπαϊκό χώρο μόνο το βρετανικό και το γαλλικό χρηματιστήριο εργάζονται σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς.

Για τα μάτια του κόσμου περισσότερο και λιγότερο από θέμα ουσίας, θα ήταν ευτυχές να δούμε κλείσιμο του γενικού δείκτη πάνω από τις 1.770 μονάδες, ενώ εξίσου επιθυμητή είναι η αποφυγή της δοκιμασίας της περιοχής των 1750 μονάδων ως στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v