Πτώση, άνευ αντιστάσεων, στη Σοφοκλέους

Για έκτη κατά σειρά συνεδρίαση η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κινείται καθοδικά, κάτω, ακόμη, και από τις 1.780 μονάδες, ενώ η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 9/1. Νέες, σημαντικές πιέσεις για ορισμένους από τους τίτλους του ομίλου Λαναρά.

Με τον καθαρό τζίρο να προσεγγίζει μόλις τα 5 εκατ. ευρώ 45 λεπτά μετά την έναρξη των συναλλαγών είναι προφανές πως οι εμπλεκόμενοι στην κεφαλαιαγορά απλά δεν… εμπλέκονται, αφού για έκτη κατά σειρά συνεδρίαση η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αδυνατεί να ακολουθήσει τα όποια αντανακλαστικά μπορεί να διαθέτει.

Πρέπει τονίσουμε ωστόσο, ότι επαληθεύεται η άποψη που φέρει τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση να πλήττεται από φαινόμενα δυνητικής προσφοράς, καθώς με τον τζίρο μόλις στα 5 εκατ., η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές διαμορφώνεται στο 4,5 προς 1 υπέρ των πρώτων- στοιχείο που καταδεικνύει την σχεδόν ολοκληρωτική απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος σε σειρά τίτλων.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι συνεχίζουν να περνάνε πακέτα ενόψει της λήξης της χρήσης, εξέλιξη που σίγουρα θα στρεβλώσει στο τέλος τον τζίρο, χωρίς όμως να αποκρύπτει τη σημαντική έλλειψη ρευστότητας στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

Εν τούτοις, είναι λίγο νωρίς να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής του δείκτη πάνω από τις 1.800 μονάδες ασχέτως του εάν αυτή τη στιγμή δείχνει περισσότερο ικανός να δοκιμάσει το ανάχωμα των 1.700 μονάδων, παρά αυτό των 1.900, όπως επανειλημμένα υποστήριζαν μέχρι πριν κάποιο καιρό ορισμένοι χρηματιστές.

Όσον αφορά την κίνηση στην αγορά παραγώγων, και εδώ έχουμε εξαιρετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών με κύριο χαρακτηριστικό τη διάθεση πώλησης συμβολαίων λήξης Ιανουαρίου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, παρά την ύπαρξη υψηλού discount.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v