Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Με τα θέματα της ελληνικής προεδρίας, την πορεία της ανταγωνιστικότητας, την κατηγοριοποίηση των μετοχών στο ΧΑ, την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και τις προθεσμίες για τα στεγαστικά δάνεια ασχολείται, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός τύπος τη Δευτέρα.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Με τα θέματα της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας, την ανταγωνιστικότητα, την ”κατηγοριοποίηση” των μετοχών στο ΧΑ και την ψήφιση του προϋπολογισμού ασχολείται μεταξύ άλλων ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας

Χριστοδουλάκης- τράπεζες: ”Δύο συστάσεις προς τράπεζες” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η οποία αναφέρεται στην συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομίας στην εφημερίδα και στην οποία αναφέρεται ότι πρώτον τα ελληνικά ιδρύματα καλούνται να ”μεγαλώσουν” και δεύτερον να προσφέρουν προϊόντα με μεγαλύτερες αποδόσεις για τους μικροκαταθέτες.

Ελληνική προεδρία: ”Τα πέντε αγκάθια της ελληνικής προεδρίας” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος του Χρηματιστηρίου, με τον υπότιτλο να αναφέρει ”στο χείλος της ύφεσης η ευρωπαϊκή οικονομία”.

Προϋπολογισμός: ”Ο προϋπολογισμός πέρασε με 156- 139” τιτλοφορείται η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ”φινάλε με τις καθιερωμένες κόντρες των πολιτικών αρχηγών.

Αλλαγές σε ΧΑ: ”Μάιο αλλάζει ταχύτητα η Σοφοκλέους” είναι ο σχετικός τίτλος της Ναυτεμπορικής ”Αμοιβαία κεφάλαια δύο ταχυτήτων” είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο σημειώνει ότι η κατηγοριοποίηση των μετοχών οδηγεί σε αναδιάρθρωση επενδυτικών προϊόντων.

Στεγαστικά- προθεσμίες: Οι ουρές υποψήφιων δανειοληπτών σε τράπεζες- εφορίες υποχρεώνουν την κυβέρνηση να ελαστικοποιήσει τις προθεσμίες.

Ανταγωνιστικότητα: ”δράση για να βγει από το λήθαργο η ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα”. ”Υποφέρουμε από έλλειψη ανταγωνιστικότητας” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Κρατικές δαπάνες: ”Τα έσοδα θα καθορίσουν τις κρατικές δαπάνες” αναφέρει στο πρώτο της θέμα η Ναυτεμπορική, προσθέτοντας ότι η αναγραφή των κονδυλίων θα είναι μόνο ”τυπική”.

Εμπορική: ”Τον Ιούνιο θα μιλήσει η Credit Agricole” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ προσθέτει ότι το κόστος εξαγοράς θα είναι στα 120 εκατ. ευρώ.

ΑΓΕΤ- βιομηχανία: Για επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ από την ΑΓΕΤ κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, που χαρακτηρίζει ”στόχο” τη βελτίωση της παραγωγικής δυναμικότητας”.

ΜΕΒΑΚΟ: ”Αισιοδοξία από τη ΜΕΒΑΚΟ για το νέο έτος” είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΟΤΕ- ακίνητη περιουσία: ”Αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του ο ΟΤΕ” τιτλοφορείται σχετικά το Χρηματιστήριο, αναφέροντας τη λογιστική της αξία στα 482 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v