Με το ένα μάτι στο γιορτινό τραπέζι η Σοφοκλέους

Ζητούμενο αποτελεί να κλείσει ο δείκτης πάνω από τις 1757 μονάδες στη Σοφοκλέους, σε μια συνεδρίαση που, εν όψει της λήξης του έτους χρήσης, ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ”καλλωπιστικές” προσπάθειες της ύστατης ώρας.

Θεωρητικά και μόνο η σημερινή συνεδρίαση προσφέρεται για την αντίδραση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενδεχομένως και της μικρής, καθότι τόσο η άμβλυνση των υποτιμήσεων στα ΣΜΕ του δείκτη FTSE/mid 40 χθες όσο και η ενδεχόμενη απουσία πωλητών, θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να οδηγήσουν στην καταγραφή της πρώτης ανοδικής συνεδρίασης εδώ και επτά συνεδριάσεις.

Ωστόσο η μεσοπρόθεσμη τάση σίγουρα δεν θα μεταβληθεί από μια τέτοια εξέλιξη καθώς είναι ηλίου φαεινότερο πως τουλάχιστον όσον αφορά στη στάση των ιδιωτών επενδυτών και των περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων, απαιτούνται πολλά περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως προβλέπονται σε θεσμικό και διοικητικό επίπεδο.

Πάντως αν όντως υπάρχει αυτός ο λεγόμενος ”πόλεμος” μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων στην αγορά, κάτι που δεν μπορούμε προς το παρόν να αμφισβητήσουμε, θα θέλαμε να επισημάνουμε απλά πως πραγματικά κερδισμένος από αυτή την εξέλιξη δεν θα υπάρξει και πως ουσιαστικά μεγάλος χαμένος θα είναι η ίδια η κεφαλαιαγορά.

Από καθαρά τεχνικής σκοπιάς, δεδομένου ότι περιμένουμε περαιτέρω συρρίκνωση της ρευστότητας στην αγορά, επιθυμητό θα ήταν ο γενικός δείκτης να κλείσει πάνω από τις 1757 μονάδες, ενώ σε ενδεχόμενη ανοδική του κίνηση, οι 1800 αποτελούν το πρώτο σημείο αναφοράς, τις οποίες όμως πολύ δύσκολα θα πιάσει.

Τέλος να επισημάνουμε για άλλη μια φορά πως εν όψει της λήξης της χρήσης ενδεχομένως να έχουμε κάποιες ”καλλωπιστικές” απόπειρες της ύστατης ώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v