”Ψάχνει” τις ισορροπίες η Σοφοκλέους

Ζητούμενο να αποφευχθεί η κίνηση προς τις 1750 μονάδες του δείκτη, αλλά και να μην υπάρξει νέα εκδήλωση του φαινομένου δυνητικής προσφοράς στην περιφέρεια, καθώς εκτιμάται ότι ανοδική κίνηση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δεν μπορεί να υπάρξει.

Θα ήταν ευτυχές να μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για ουσιαστική και προδιαγραφόμενη ανοδική κίνηση στην εγχώρια αγορά, λόγω των ημερών περισσότερο, ωστόσο όπως πολύ καλά καταδεικνύει η χθεσινή κίνηση των αμερικανικών αγορών και η σημερινή των ευρωαγορών, μόνο το trading υπάρχει, και αυτό γίνεται ολοένα και βραχυχρόνιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με τα θεσμικά χαρτοφυλάκια σε κάθε Σαββατοκύριακο και αργία να μειώνουν πλέον θέσεις φοβούμενα την όξυνση της γεωπολιτικής αστάθειας σε Μέση Ανατολή, Κορέα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ανοδική κίνηση των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών δεν μπορεί να υπάρξει.

Το ζητούμενο στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι άλλο και δη σε ποιο βαθμό με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, μπορεί αφενός να αποφευχθεί η κίνηση προς τις 1750 μονάδες αφετέρου να μην υπάρξει νέα εκδήλωση του φαινομένου δυνητικής προσφοράς στην περιφέρεια.

Περισσότερο με ένα ευχολόγιο έχουμε να κάνουμε, θεωρεί κανείς, αφού τα πρόσφατα δείγματα γραφής μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι, εν τούτοις η Σοφοκλέους θα πρέπει να δημιουργήσει κάποια δικά της αναχώματα σε κάποια επίπεδα, όποια και αν είναι αυτά.

Και πρέπει να θυμόμαστε πως οι διεθνείς αγορές απέχουν 15-20% από τα χαμηλά του Οκτωβρίου, ενώ εμείς απέχουμε μόνο 6% σε επίπεδο γενικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v