Ανθεκτικότερο blue chip ο ΟΠΑΠ

Με τον ΟΠΑΠ να αποτελεί την εξαίρεση στον πτωτικό κανόνα των Blue Chips υποχωρεί η αγορά, χωρίς τζίρο και συναλλαγές. Θα λέγαμε ότι τυπικό χαρακτήρα αποκτά και το ενδεχόμενο επιβεβαίωσης (ή όχι) της στήριξης της 9ης Οκτωβρίου. Ούτως ή άλλως ευρισκόμεθα περίπου στα μισά της διαδρομής...

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συναλλαγές ανύπαρκτες, το αγοραστικό ενδιαφέρον… κυριολεκτικά κατεψυγμένο με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί προς 1.740 μονάδες. Καθαρά τυπική η διαδικασία διόρθωσης της αγοράς, τουλάχιστον στο τμήμα της εκείνο που διαμορφώνει την τάση, ουσιαστικότερη όμως στο μεγαλύτερό της μέρος, δηλαδή στην πλειονότητα των μετοχών.

Είναι χαρακτηριστικό, πως από οι μετοχές του FTSE 20 ουδεμίας εξαιρουμένης, κινούνται συνολικά χαμηλότερα, με συναλλαγές που μόνο στην περίπτωση της ΔΕΗ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι άξιες αναφοράς. Η τιμή της Επιχείρησης υποχωρεί προς τα 13,10 ευρώ, ενώ με συναλλαγές λιγότερες του… χιλιάρικου κινείται στα 9,4 ευρώ η Cosmote.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους επιμέρους δείκτες, μόνο αυτός της ”αξιοποίησης ακινήτων” αντιδρά, τη στιγμή που ο δείκτης ”συνολικής απόδοσης παράλληλης” υποχωρεί κατά περίπου 2%.

Από τις λίγες μετοχές που αντιδρούν στο πτωτικό ρεύμα θα πρέπει να αναφερθούν οι Γερμανός, Μαΐλλης, Ελληνικά Καλώδια και ΔΙΕΚΑΤ, ενώ προσπάθεια να κρατηθούν τα ”προσχήματα” καταβάλλεται στην περίπτωση των ΙΑΣΩ, Moda Bagno, Αλλατίνη, Κεπενού, Κορδέλλου και ΕΛΓΕΚΑ.

Με την γνώριμη χαμηλή τους εμπορευσιμότητα η μετοχή της ΕΛΜΠΙΣΚΟ κυμαίνεται στα 4,78 ευρώ, ενώ από τα 16,7 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Βωβός.

Με αριστοτεχνική ”ειδική διαπραγμάτευση” η μετοχή του ΟΠΑΠ χωρίς ουσιαστική προσφορά ”διασώζεται” μεταξύ 10,20- 10,26 ευρώ.

Για την συνέχεια με δεδομένη τη στάση των θεσμικών, την αποχή των επενδυτικών σχημάτων, η αγορά δεν μπορεί να προσβλέπει σε κάτι καλύτερο από την γνώριμη προσπάθεια εξωραϊσμού του Δείκτη προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v