”Αμυνα” στα... ρηχά για τη Σοφοκλέους

Εξαιρετικά ρηχή η Σοφοκλέους, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί και το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι των αγορών της Ευρώπης στις προδιαγεγραμμένες (από τις ΗΠΑ) γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στήνεται σταδιακά το.. πολεμικό σκηνικό στις διεθνείς αγορές. Θα ήταν παράλογο να θεωρηθεί ότι η Σοφοκλέους θα μείνει ανεπηρέαστη από τον κυκεώνα αυτών των εξελίξεων, αν και λόγω της ρηχότητάς της ευελπιστούμε ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα της Φρανκφούρτης.

Χωρίς ξένους, με τους θεσμικούς να απέχουν- δικαιολογημένα άλλωστε- οι όποιες προσπάθειες αντίδρασης δεν θα πρέπει να ξοδευτούν τόσο σήμερα- αύριο στο να κρατηθούν αδύναμες ”στηρίξεις”, όσο για μετέπειτα. Είναι ενδεικτικό πως η τιμή συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών βρίσκεται σε διακύμανση πέριξ των χαμηλών επιπέδων έτους.

Αυτό πρακτικά προεξοφλεί πως, ναι μεν θα κλείσουμε το χρόνο με χαμηλό σημείο για το δείκτη αυτό της 9ης Οκτωβρίου, αλλά πως η άμυνα θα πρέπει να οργανωθεί για μετά.

Το στοίχημα της ελληνικής αγοράς είναι πως θα παρασυρθεί λιγότερο από τις εξελίξεις που προδιαγράφονται, και πως τους επόμενους δύο μήνες θα οδηγηθούμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στην καταγραφή ενός χαμηλού, κάτω από τις 1.800 μονάδες.

Άλλωστε, η οικονομία και τα χρηματιστήρια των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης τελούν κυριολεκτικά υπό καθεστώς ομηρίας του ”τρίπτυχου”, που αργά και μεθοδικά υφαίνει η Ουάσιγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v