Τυπικό χαρακτήρα η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι συναλλαγές στις περισσότερες μετοχές του FTSE 20, ενώ η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους μοιάζει να έχει περισσότερο τυπικό, διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις συναλλαγές να κυμαίνονται στα 18 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο τυπικό, διαδικαστικό χαρακτήρα έχει η σημερινή συνεδρίαση, με συναλλαγές περίπου 18 εκατ. ευρώ στην πρώτη μιάμιση ώρα. Οι συναλλαγές στις περισσότερες μετοχές του FTSE 20, εξαιρούμενης της Intrakom, παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τις Eurobank, Εθνική και Εμπορική να αντιδρούν οριακά.

Η μετοχή του ΟΤΕ κυμαίνεται στα 10,5-10,55 ευρώ, με μηδενική προσφορά, ένδειξη ενθαρρυντική μετά από τις εξελίξεις στη Σερβία, η δε Vodafone στα 5,56-5,58 ευρώ. Χωρίς ιδιαίτερη πίεση και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ ”κρατά” τα 13 ευρώ, τη στιγμή που η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται στη διακύμανση μεταξύ 10,16-10,26 ευρώ.

Στις βραχυπρόθεσμα θετικές ενδείξεις θα πρέπει να προσμετρηθούν η αντίδραση της μετοχής της Κλωνατέξ, η αναστροφή της τάσης για τη μετοχή του ΔΟΛ, η αυξημένη εμπορευσιμότητα και τα κέρδη-λόγω πτυχίου- της Παντεχνικής, η προσέγγιση των 17,26 ευρώ για τη μετοχή του Βωβού.

Προσεκτικές επιλεγμένες και θα λέγαμε αδιάφορες οι τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής, παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα ακόμη και για εκείνες τις 4 μετοχές, που την ερχόμενη Τρίτη θα κληθούν ουσιαστικά να ”προμοτάρουν” ένα ακόμη χρηματιστηριακό προϊόν.

Στην περίπτωση των ΟΤΕ, Εθνική, Alpha και Intrakom, συγκριτικά καταγράφονται κάποιες συναλλαγές μόχλευσης, ενόψει της εφαρμογής των νέων προϊόντων.

Πλην όμως ορισμένες ουσιαστικές όμως λεπτομέρειες θα καθοριστούν στη συνεδρίαση της 7/1,, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το πάγιο αίτημα των χρηματιστηριακών να οριστεί ειδικός διαπραγματευτής και στα δικαιώματα επί των τεσσάρων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v