Θετική η Σοφοκλέους με... αμετάβλητο δείκτη

Με τζίρο 53,5 εκ. ευρώ, τι να περιμένει κανείς; Μια ανοδική κίνηση, για τα ”μάτια του κόσμου” και τα προσχήματα των καιρών. Όσοι πίστευαν ότι σήμερα θα είχαμε το τελικό ”άδειασμα” τίτλων στη Περιφέρεια διαψεύστηκαν, με συνέπεια να παρατηρηθούν και 31 περιπτώσεις μετοχών που με ελάχιστες πράξεις κατάφεραν κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

Με τζίρο 53,5 εκ. ευρώ, τι να περιμένει κανείς; Μια ανοδική κίνηση, για τα ”μάτια του κόσμου” και τα προσχήματα των καιρών.

Τελικώς, μάλλον αυτό επιτεύχθηκε αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως ο Γενικός Δείκτης τιμών, παρότι δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 1.750 μονάδων, ασχέτως του εάν κινήθηκε για αρκετά μεγάλο διάστημα πάνω από το συγκεκριμένο επίπεδο, με ένα εντυπωσιακό σερί ανοιχτών αγορών σε τραπεζικούς τίτλους κατάφερε στο κλείσιμο να εξαλείψει τις απώλειες του, κλείνοντας τη συνεδρίαση αμετάβλητος στις 1.748,42 μονάδες.

Για να μην είμαστε όμως μελαγχολικοί, μέρες που είναι, ας πούμε και τα ευχάριστα, διότι υπήρξαν κι΄ από αυτά. Καταρχήν, όσοι πίστευαν ότι σήμερα θα είχαμε το τελικό ”άδειασμα” τίτλων στη Περιφέρεια διαψεύστηκαν, με συνέπεια όχι μόνο να μην υπάρξει δυνητική προσφορά αλλά να παρατηρηθούν και τριανταμία (έχει σχέση με την ημέρα άραγε;) περιπτώσεις μετοχών που με ελάχιστες πράξεις κατάφεραν να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος, αντιδρώντας ενδεχομένως, μπόρεσε να κλείσει σε θετικό έδαφος και δη με κέρδη 0,69%, με τον ΟΤΕ (-0,6%) και τη Vodafone Hellas (-1,1%) να αποτελούν το μεγαλύτερο αντίβαρο στη προσπάθεια ανοδικής κίνησης του Δείκτη, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 2 προς 1 στην ευρύτερη αγορά δημιούργησε – για πολλοστή ημέρα– μια εικόνα πλήρως ασύμβατη με αυτή του Γενικού Δείκτη.

Η σημερινή συνεδρίαση σίγουρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί ότι προσφέρεται για την εξαγωγή οποιασδήποτε μορφής συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι, βραχυχρόνια κυρίως.

Πάντως, η μικρή άμβλυνση των υποτιμήσεων στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE-ASE20 σίγουρα κρίνεται θετική, μένει να δούμε αν υπήρξε προϊόν του κλεισίματος short θέσεων ή εάν όντως υπάρχει μια μικρή προσδοκία πως το 2003 θα μπει με το…δεξί. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή χρονιά και όλες οι προσδοκίες στο... limit-up!

Στα ιστορικά χαμηλά βρέθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης οι μετοχές της Ξιφίας κοινές (απώλειες 4,55%), της Λαντέκ (έκλεισε αμετάβλητη), της Fanco (απώλειες 1,73%), της Microland (κέρδη 1,41%), της Space Hellas (έκλεισε αμετάβλητη) της Ναυτεμπορικής(έκλεισε αμετάβλητη), της Καραμολέγκος (απώλειες 6,04%), της Λυμπέρης (κέρδη 1,2%), της Χαϊδεμένος (κέρδη 1,12%) και της Γρηγόρης (απώλειες 1,88%).

Στα ιστορικά υψηλά βρέθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης οι μετοχές της Δυναμική Ζωής που έκλεισε στα 5,72 ευρώ με κέρδη 0,7%.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων βρέθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης οι μετοχές της Δυναμική Ζωής που έκλεισε στα 5,72 ευρώ με κέρδη 0,7%.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων βρέθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης οι μετοχές της Γιαννούσης, της Επίλεκτος, της Νάουσας κοινές, της Κλωνατέξ κοινές, της Ξιφίας κοινές, της Πλαίσιο, της Λαντέκ, της Δάριγκ, της Connection και της Fanco.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 12,9% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 8,47 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα 411.670 και 120.060 μετοχών της εταιρίας Sex Form στην τιμή των 9,2 και 8,4 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 181.900 μετοχών της Sex Form στα 8,8 ευρώ, καθώς και δύο πακέτα 200.000 και 175.000 μετοχών της Θεμελιοδομή στα 3,6 ευρώ το καθένα.

Επίσης, έγινε ένα πακέτο 811 μετοχών της Coca Cola στα 13,6 ευρώ, ένα πακέτο 250 μετοχών της Follie Follie στα 16,4 ευρώ, ένα πακέτο 1.060 μετοχών της ΟΠΑΠ στα 10,34 ευρώ και ένα πακέτο 105.366 μετοχών της Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης στα 6,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v