Αναιμική η κίνηση στη Σοφοκλέους

”Αναιμική” και χωρίς περαιτέρω προοπτικές ανόδου η τεχνικής φύσεως κίνηση στην αγορά, η πορεία της οποίας δεν πείθει αλλά και ούτε απογοητεύει. Οι συναλλαγές είναι υψηλότερες των 15 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί η τάση ανόδου να ενισχυθεί πάνω από τις 1790 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν μας πείθει αλλά και δεν μας απογοητεύει η μέχρι τώρα πορεία της αγοράς. Συναλλαγές περισσότερες των 15 εκατ. ευρώ δεν περιμέναμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με τέτοιο τζίρο μπορεί να ενισχυθεί η τάση υψηλότερα των 1790 μονάδων.

Όμως και η αντίδραση των ξένων χρηματιστηρίων δεν είναι ”βαθύτερη” καθώς, λόγω των ημερών, διαμορφώνονται θεσμικές σχέσεις σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Η πρώτη αίσθηση που δίνεται, είναι πως πρόκειται για μια ”αναιμική” και λόγω της αργίας χωρίς προοπτικές περαιτέρω άνοδο, κίνηση, που χαρακτηρίζεται κυρίως από τεχνικής φύσεως παραμέτρους.

Για αυτό το λόγο, εκτιμάται πως η όποια εκτίμηση θα είναι ασφαλέστερη να εξαχθεί από τη συνεδρίαση της Τρίτης. Κάποια όμως στοιχεία καταγράφονται και δεν αναφερόμαστε στην ”στοχοθέτηση” που επιχειρείται από πλευράς παικτών. Είναι σημαντικό πως μετοχές οι οποίες αντιδρούν από τα χαμηλά του 2002, μπορούν να κρατήσουν τουλάχιστο για σήμερα.

Η μετοχή του ΔΟΛ κινείται στο εύρος 2,49-2,61 αλλά και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν θεωρούνται επαρκείς. Θετικό είναι πως δεν υπάρχει επιθετική κατοχύρωση των όποιων αποδόσεων. Πιο σίγουρη όμως θεωρείται η αντίδραση των Τηλετύπου, Καμπά και ενδεχομένως της Τράπεζας Κύπρου.

Από την άλλη, η σχετική απόφαση φαίνεται να ευνοεί τη μετοχή του Ερμή, που με αυξημένη εμπορευσιμότητα επιχειρείται να κινηθεί κοντά στην ανώτατη, μέχρι στιγμής, τιμή των 2,74 ευρώ. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στο Νίκα, άλλωστε η εταιρία έχει δώσει θετικότερα δείγματα γραφής με βάση και τα αποτελέσματα 9μηνου του 2002.

Στη Eurobank, οι μέχρι στιγμής συναλλαγές δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα την εκτίμηση ότι ο όμιλος ξεκινά τη σχετική διαδικασία επαναγοράς. Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά όμως της μετοχής, αποτιμάται διαγραμματικά άκρως ικανοποιητική.

Πιθανότητες να επιτευχθεί η επαναπροσέγγιση των 14 ευρώ διαγράφονται και για τη μετοχή της Εθνικής Τραπέζης, παρά το ότι η μέχρι στιγμής ανώτατη τιμή ”φρενάρει” στα 13,82 ευρώ. Υπάρχουν όμως αγοραστές ”από κάτω” στη μετοχή, που μας καθιστούν συγκρατημένα αισιόδοξους.

Όλα αυτά βεβαίως θα φανούν αργότερα, προς τις 13:30 και με την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε ο δείκτης δεν θα έχει υποχωρήσει χαμηλότερα 1775 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v