ΧΑ: Χωρίς κόστος ”στήνεται” η αντίδραση

Το ενδιαφέρον, μετατίθεται για την διάρκεια, αυτής της βραχυπρόθεσμης αντίδρασης που πρακτικά σημαίνει ότι από τα μέσα της αυριανής συνεδρίασης θα πρέπει να προσέχουμε ή και επανεξετάζουμε τις κινήσεις μας. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς φέρνει αποδόσεις χαμηλού κόστους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντίδραση, έστω και βραχυπρόθεσμη, που δεν κοστίζει όμως και πολλά. Άλλωστε και πέρυσι είχαμε υποδεχτεί την καινούρια χρονιά με ένα γερό ποσοστό ανόδου και περί τις 70 μετοχές να καταγράφουν σημαντικές αποδόσεις.

Ας εκμεταλλευτούν, κατά συνέπεια, όσοι μπορούν αυτή την αναλαμπή έστω τεχνικής μορφής άνοδο της αγοράς, προσέχοντας περισσότερο την τάση της αγοράς κυρίως από τα μέσα της αυριανής συνεδρίασης. Ούτως ή άλλως τα διεθνή γεγονότα, αυτά που ουσιαστικά επηρεάζουν και την αγορά μας, πραγματοποιούνται ερήμην μας.

Συνολικότερα θετική η μέχρι στιγμής εικόνα, με τη μετοχή σηματωρό του ΔΟΛ να έχει δώσει από προχθές πρόγευση των όσων γίνονται, αλλά και τις κατασκευαστικές μετοχές να ”παίζουν” τη διαδικασία ολοκλήρωσης, απόκτησης του νέου ανώτατου πτυχίου.

Το ζητούμενο αυτής της ”ανάσας” εύλογα είναι η διάρκειά της. Κατά πόσο δηλαδή μπορεί να συντηρηθεί και πέραν της αυριανής στις συνεδριάσεις της ερχόμενης Τρίτης, Τετάρτης. Ούτως ή άλλως ο συνδυασμός και η τακτική των περισσοτέρων μας είναι κυρίως βραχυπρόθεσμα, καθώς ποντάρουμε στην τάση και λιγότερο στην επένδυση των μελλούμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v