Eμπρός στον δρόμο του… Χάρυ Πότερ!

Οι μαγικές συνταγές που χρησιμοποιεί για τις... λογιστικές αλχημείες ο κ. Χριστοδουλάκης είναι πλέον γνωστές. Το θέμα είναι, πως τακτικές και πρακτικές ανάλογες, όταν επιλέγονται από άλλους παράγοντες, τυγχάνουν κριτικής και σχολίων καθόλου κολακευτικών, εξ όσων γνωρίζουμε...

Eμπρός στον δρόμο του… Χάρυ Πότερ!
του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον ο συμπαθής φέρελπις... μάγιστρος θα κρατήσει τα πρωτεία από πλευράς εισιτηρίων ή θα τον υπερκεράσει ο Πηρς Μπρόσναν, αλλά οι ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του μικρού έχουν πολλούς και πιστούς οπαδούς.



Από τους επιχειρηματίες, διαχειριστές χαρτοφυλακίων, βασικούς μετόχους, μεγαλόσχημους και μη τραπεζίτες, λόμπυ και ΑΧΕ, που παραδοσιακά φροντίζουν την εικόνα των χαρτοφυλακίων και των αποτιμήσεων τους, μέχρι και τα υψηλότερα ιστάμενα αφεντικά τους .



Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να ενταχθεί η... πατροπαράδοτη κίνηση, που λίγο – πολύ αναμενόμενα, ”στήθηκε” από την συνεδρίαση της Τρίτης, μεγεθύνθηκε χθες και δεν αποκλείεται να κορυφωθεί σήμερα, άντε (το πολύ) την ερχόμενη Τρίτη.

Γιατί άλλωστε να μην ακολουθείται αυτή η τακτική, αφ΄ ης στιγμής... έμμεσα προτείνεται από το ΥΠΕΘΟ, που, πιστό στην παράδοση, ”εξωράισε” δεόντως και φέτος την εικόνα του χρέους μας;

Απλή και δοκιμασμένη πέρυσι η συνταγή, αφορά στην αγορά και (επανα)πώληση, από το Δημόσιο στις τράπεζες, ομολόγων. ”Μα καλά”, θα πουν οι κακεντρεχείς, ”για ένα ”μπρος – πίσω” χάλασε ο κόσμος; Αφού ανάλογες πρακτικές ακολουθούνται και από άλλους συναδέλφους του κ. Χριστοδουλάκη. Πράγματι, αφού άλλωστε και οι τράπεζες εισπράττουν τα τοκάκια και τις προμήθειες ”ουδέν κακόν αμιγές καλού”.

Ετσι περίπου 1,2 δισ. ευρώ, λογιστικοποιήθηκε, εγγράφηκε συμβάλλοντας στην διαμόρφωση του χρέους στο 105,2% του ΑΕΠ και ξαναπέρασε στις τράπεζες την αμέσως επομένη!



Το θέμα είναι, πως τακτικές και πρακτικές ανάλογες, όταν επιλέγονται από άλλους παράγοντες, τυγχάνουν κριτικής και σχολίων καθόλου κολακευτικών, εξ όσων γνωρίζουμε.

Για αυτό, ας εκμεταλλευτούμε το... καλό παράδειγμα των ταχυδακτυλουργών για να ”αυγατίσουμε” τις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων μας. Ούτως ή άλλως, αρχή του μήνα οι περισσότεροι κωδικοί είναι ”καθαροί” και το κλείσιμο του αέρα μπορεί να περιμένει μέχρι και το τέλος του μήνα.

Αντε καλή αρχή για καλύτερη της περυσινής χρονιά!

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v