Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Τα λαικά ομόλογα, η αδυναμία της επιτροπής ανταγωνισμού να ελέγξει τις τιμές, η πορεία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων το 2002, τα δάνεια της ναυτιλίας αποτελούν, μεταξύ άλλων, ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Τα λαικά ομόλογα, η απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της εγχώριας οικονομίας, αλλά και η αδυναμία της επιτροπής ανταγωνισμού να ελέγξει τις τιμές αποτελούν, μεταξύ άλλων, ορισμένα από τα θέματα που δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.

Επιτροπή ανταγωνισμού: ”Ανοχύρωτοι οι καταναλωτές” τονίζει η Καθημερινή, ”Δεν λειτουργεί ο νόμος για τον ανταγωνισμό” επισημαίνει το Βήμα, ενώ για το ίδιο ζήτημα ”Αμφισβητούνται οι συμφωνίες κυρίων για τις τιμές” αναφέρει η Ημερησία. ”Ποιος ανταγωνισμός” αναρωτιέται η ΕΞΠΡΕΣ, ενώ ”Υπό αμφισβήτηση οι συμφωνίες κυρίων για τις τιμές” τονίζει η Ναυτεμπορική.

Λαικά Ομόλογα: ”Πακέτο ομολόγων με αφορολόγητες αποδόσεις” επισημαίνει η Ναυτεμπορική, ενώ ”Περιορισμένη θα είναι η έκδοση λαϊκών εντόκων” τονίζει η Ημερησία, ”Σήμερα κληρώνει για τα λαικά ομόλογα” αναφέρει το Χρηματιστήριο. Για το ίδιο θέμα η Καθημερινή επισημαίνει για την κυβέρνηση, ”Σε αναζήτηση κοινωνικού προφίλ”.

Πακέτο Χριστοδουλάκη: ”Το πρώτο πακέτο Χριστοδουλάκη για μισθωτούς, αγρότες, μικρομεσαίους” αναφέρει το Βήμα, ενώ ”Εξαγγελίες με φόντο το Ιράκ” επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΦΠΑ: ”Δηλώστε προκαταβολή ΦΠΑ και γλιτώστε ταλαιπωρία” τονίζει στην πρώτη σελίδα της η Ελευθεροτυπία, ενώ ”Τι αλλάζει στην καταβολή του ΦΠΑ” αναφέρει η Ναυτεμπορική. ”ΦΠΑ Α΄Κατηγορίας βιβλίων μέχρι 6/2” τονίζει η ΕΞΠΡΕΣ.

Βρυξέλλες – Κομισιόν: ”Κομισιόν: Λάβετε μέτρα για το ασφαλιστικό” αναφέρει το Βήμα, ενώ ”Βρυξέλλες εγκαλούν Ελλάδα για χρέος” τονίζει το Κέρδος.

Ανεργία: ”Στο 9,9% η ανεργία” επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Αμοιβαία Κεφάλαια: ”Ρεκόρ αποδόσεων τα ομόλογα το 2002” τονίζει η Καθημερινή, ενώ επισημαίνει επίσης ”Εκροές 1,41 δισ. ευρώ από τα Αμοιβαία Κεφάλαια”. Η ΕΞΠΡΕΣ τονίζει ”Αμοιβαία: Στροφή προς τα ομολογιακά”.

Ναυτιλία: ”Αυξημένη 31% η χρηματοδότηση της ναυτιλίας τονίζει η Ναυτεμπορική, ενώ ”Στα 21,24 δισ. δολάρια τα δάνεια στην ελληνική ναυτιλία” τονίζει η Ημερησία.

Τράπεζες: ”Μoody’s και νέες εξαγορές τραπεζών” τονίζει η Ελευθεροτυπία, ”Έπαινοι στις ελληνικές τράπεζες από Moody’s και Merrill Lynch” αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Καθημερινή επισημαίνει τα ”Συν και πλην από Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες”. ”Ανάρπαστο το 10ετές ομολογιακό από ξένους” τονίζει το Χρηματιστήριο.

Έρευνα Εurostat: ”Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για την πορεία της οικονομίας” τονίζει το Χρηματιστήριο, ενώ το Κέρδος επισημαίνει ”Εurostat: Η τελευταία έρευνα στην Ελλάδα”.

ΟΤΕ: ”Τα κέρδη μειώνονται τα μπόνους αυξάνονται” επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: ”Δωρεάν μετοχές σε αναλογία 1 προς 10 από τον ΟΠΑΠ” αναφέρει η καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v