Ζητείται συγχρονισμός με τους ξένους!

Επικεντρωμένες κυρίως στον τραπεζικό κλάδο οι κινήσεις των χαρτοφυλακίων καθώς οι... αφορμές προλειαίνουν σχετικά το έδαφος. Πρώτη μέρα λειτουργίας σήμερα, για το νέο προϊόν των δικαιωμάτων επί τεσσάρων μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευτυχώς που λόγω κεκτημένου, η χθεσινή αργία δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για διόρθωση στη Σοφοκλέους. Βέβαια έχουμε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης που χρωστά ο Ιανουάριος τόσο σε Νέα Υόρκη όσο και Ευρώπη, κάτι που πρακτικά μας φέρνει σε μειονεκτική θέση.

Εν πάση περιπτώσει, ο γενικός δείκτης δείχνει πως ”κρατά” τις 1.725 μονάδες. Παράλληλα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Marfin Hellenic, θα πρέπει να αναμένεται αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος σε τραπεζικές μετοχές.

Βέβαια, η εκτίμηση για αύξηση του ποσοστού των προβλέψεων λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων επιβεβαιώνει παλαιότερες επιφυλάξεις μας, πλην όμως θεωρείται πιθανότερη η εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης από την διοίκηση της ΤτΕ, στις 15/1.

Στο πλαίσιο άλλωστε της κατηγοριοποίησης, θα πρέπει να εξοικειωθούμε σταδιακά με την προτίμηση που θα δείχνουν οι εγχώριοι θεσμικοί σε μία ολιγάριθμη ομάδα μετοχών blue chips. Για αυτό το λόγο, αν στις επόμενες 2- 3 συνεδριάσεις αποφευχθούν τα χειρότερα για τις Εθνική, Alpha, η επόμενη διόρθωση του Δείκτη δεν θα τον πιέσει χαμηλότερα των 1.725.

Σε κρίσιμο σημείο ισορροπίας παραμένει η μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ πιο αξιόμαχο δείχνει τελευταία το διάγραμμα της ΔΕΗ και της Εμπορικής.

Σημ.: Σύμφωνα με άρθρο της Ελένης Τριανταφυλλίδη (Καθημερινή της Κυριακής) στη γερμανική αγορά αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην πιθανή σύγκρουση της κυβέρνησης Σρέντερ με τα συνδικάτα. Καταληκτική ημερομηνία για τη λύση του προβλήματος, όπως έχει τεθεί από το πανίσχυρο Verdi είναι η 9η Ιανουαρίου, δηλαδή μεθαύριο.

Πλην των άλλων, πετρελαίου δολαρίου και λοιπών, ας έχουμε υπόψη και αυτή την παράμετρο που θα μπορούσε να επηρεάσει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Η μέχρι στιγμής αντίδραση, καθαρά τεχνικής φύσης, του Dow, παραπέμπει στις προσδοκίες εκείνων των λίγων αμερικανών αναλυτών- που μέσω παραχρηματιστηριακών δικτύων- ”ποντάρουν” στον joker.

Την απρόβλεπτη κίνηση, το τυχαίο γεγονός που θα δώσει ρευστό και κέρδη πολύ πριν γίνει η πολυαναμενόμενη και πολύ- προεξοφλημένη επέμβαση (;) των αμερικανών στο Ιράκ προς το τέλος του Φλεβάρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v