Σε ΔΟΛ και... Wall το ενδιαφέρον

Σε μετοχή- σηματωρό της βραχυπρόθεσμης τάσης αναδεικνύουν, τόσο οι συναλλαγές, όσο και το ενδιαφερον συγκεκριμένων επενδυτών, τον ΔΟΛ. Λόγω της σημαντικής αντίδρασης των τελευταίων ημερών, ιδιαιτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακές οι διακυμάνσεις για τον Δείκτη με συναλλαγές χαμηλές (εάν αφαιρεθεί το πακέτο), τον κρατούν στο εύρος των 1.775- 1.780 μονάδων.

Καθαρά τεχνικά, μας προβληματίζει η πίεση της μετοχής του ΟΠΑΠ χαμηλότερα, κάτι το οποίο η στήλη αναφέρεται σταθερά τις τελευταίες ημέρες. Θα πρέπει να κρατήσει την ελάχιστη τιμή των 9,72 ευρώ η μετοχή, το ”χαμηλό” της μέρας που αποκόπηκε το προμέρισμα.

Η μετοχή της Εθνικής μάλλον χωρίς σημαντική προσφορά παραμένει χαμηλά, ενώ αντισταθμιστικά λειτουργεί μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ. Η μετοχή σηματωρός όμως, εκτίμηση που κερδίζει σταδιακά και άλλους οπαδούς, του ΔΟΛ παρουσιάζει και εμπορευσιμότητα... δυσανάλογη του συνολικού τζίρου και κέρδη.

Τεχνικά η μετοχή δείχνει πως μπορεί να προσεγγίσει τα 3 ευρώ, τιμή στόχο που η στήλη είχε θέσει από τα επίπεδα του 1,8 ευρώ, προ περίπου 120 συνεδριάσεων. Είναι πασιφανές πλέον πως στη μετοχή του ΔΟΛ έχει ”συστρατευθεί” μεγάλο κομμάτι των ”ενεργών παικτών” (ισχυρών, αλλά και λιγότερο εύπορων) τους τελευταίους δύο μήνες.

Αξιοσημείωτη θα πρέπει να θεωρηθεί η εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Δάρινγκ που και αυτή αντιδρά προς τα 0,85 ευρώ, καθώς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση κοντά στο... σημερινό της υψηλό (0,77 ευρώ).

Σχεδόν παράλληλο με αυτό του ΔΟΛ το διάγραμμα του Λυμπέρη τις τελευταίες 3- 4 συνεδριάσεις κινείται προς τα 1,14 ευρώ, ενώ λόγω εμπορευσιμότητας παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ΙΜΑΚΟ, ΑΛΤΕ, Ευκλείδης. Εμπεδος, Κλωνατέξ, Νάουσα, CPI, Alpha Alpha Συμμετοχές,Despek, Συμμετοχών Βάρδας και ορισμένων ακόμη.

Ξεχωριστή μνεία γίνεται για τον Τηλέτυπο λόγω της διαφορετικότητας της εταιρίας, που και σήμερα με συγκριτικά υψηλές συναλλαγές κινείται προς τα 5,88 ευρώ. Η συγκεκριμένη μετοχή για μία πολύ ”κλειστή” ομάδα επενδυτών αποτελεί μεσοπρόθεσμο σημείο αναφοράς.

Σημ.: Αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως γιατί ο Dow έρχεται από σημαντική αντίδραση, η σημερινή κίνηση της Νέας Υόρκης, όπως αυτή θα αρχίσει να διαφαίνεται γύρω στις 12- 12.30. Με βάση τα πρώτα στοιχεία από τα συμβόλαιά τους θα πρέπει να ”παιχτούν” ανάλογα κυρίως ο DAX και δευτερευόντως ο CAC. Κλίμα που, σε μικρότερο βαθμό ενδέχεται να επηρεάσει και τη Σοφοκλέους.

Σε ό,τι αφορά τα μελλούμενα με επίκεντρο το Ιράκ, ο Π. Κονδύλης επισήμαινε πως ”δεν υπάρχει καμία τελειωτική λύση και καμιά ευτυχία που να μη διατρέχει κινδύνους”. Επίκαιρη όσο ποτέ η διερευνητική προσέγγιση του μεγάλου αυτό έλληνα στοχαστή, καθώς στο τελευταίο βιβλίο ”Μελαγχολία και Πολεμική”- εκδόσεις Θεμέλιο- αναφέρονται οι Γερμανοί για να συσχετίσουν τα της οικονομίας τους με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v