Εκτιμήσεις από Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητη παραμένει η βαθμολογία για την πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών τραπεζών από την Moody’s, η οποία σε επισκόπησή της για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως η κερδοφορία των τραπεζών θα διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ κρίνει απαραίτητο τον περιορισμό στα κόστη.

Εκτιμήσεις από Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες
Δεν μεταβάλλει την βαθμολογία της για τις ελληνικές τράπεζες o oργανισμός πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, σε επισκόπησή του για το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ο συντάκτης της ανάλυσης, κ. Κ. Πιττάλης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα μεταβάλλεται, οδηγώντας σε ισχυρότερα τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και υψηλότερα περιθώρια ανάπτυξης για τις τράπεζες.

Η Moody’s εκτιμά επίσης πως μεσοπρόθεσμα το κύμα των συγχωνεύσεων, ιδιωτικοποιήσεων και εξαγορών θα συνεχιστεί, τονίζοντας όμως παράλληλα τις πιέσεις που δημιουργούνται στην κερδοφορία των τραπεζών λόγω των μειωμένων εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Εξάλλου, αν και θεωρεί πως η κερδοφορία των τραπεζών θα διαμορφωθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, υποστηρίζει πως οι ελληνικές τράπεζες δεν κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την αύξηση του κόστους, στοιχείο που, όπως τονίζεται σχετικώς, αποτελεί μια από τις ισχυρότερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v