Πτωτικές διαθέσεις στη Σοφοκλέους

Χαμηλότερα τόσο σε επίπεδο δείκτη όσο και συνολικότερα σε επίπεδο μετοχών υποχωρεί η αγορά προς τις 1.808 μονάδες με εξαίρεση την Εθνική και τον Τιτάνα. Σημαντικότερες είναι οι απώλειες στην περιφέρεια, ενώ για μία ακόμη ημέρα πιέζονται οι μετοχές του ομίλου Λαναρά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα τόσο σε επίπεδο δείκτη όσο και συνολικότερα σε επίπεδο μετοχών υποχωρεί η αγορά προς τις 1.808 μονάδες.

Χαρακτηριστικό του κλίματος, είναι η συνολικότερα πτωτική συμπεριφορά των κλαδικών δεικτών που με εξαίρεση τον δείκτη ”διυλιστηρίων” και ”ορυκτών”, οι υπόλοιποι πιέζονται με τις ασφάλειες, εκδόσεις και συμμετοχών σε εντονότερο βαθμό.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως ο δείκτης συνολικής απόδοσης της παράλληλης αγοράς υποχωρεί κατά 1,48%, ενώ ο συμμετοχών κατά 1,75%. Ελάχιστες οι μετοχές που αντιδρούν στο συνολικότερα αρνητικό κλίμα, με τη μετοχή της Εθνικής και του Τιτάνα να συγκαταλέγονται στην πρώτη 20αδα.

Παρέχεται μια στοιχειώδης, δηλαδή, στήριξη στον FTSE 20 και στο Γενικό Δείκτη. Το πρόβλημα όμως υπάρχει και διογκούται σε ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας, χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς κοινή και προνομιούχος της Κλωνατέξ, Νάουσα, Λαντέκ, Φάνκο, υποχωρούν και σήμερα.

Για διαφορετικό λόγο, βέβαια, οι σημαντικές απώλειες και σήμερα στη μετοχή της Δάρινγκ, που τις τελευταίες συνεδριάσεις θα πρέπει να ξεπερνούν το 40%. Για τη συγκεκριμένη, αλλά και για ανάλογες περιπτώσεις είναι άξιον απορίας πως παραμένει απαθής η εποπτεύουσα αρχή.

Επίσης για διαφορετικό λόγο αρνητική η συμπεριφορά της New Millenium, καθώς η προσφορά ξεπερνά τις 350.000 τεμάχια η δε τιμή κυμαίνεται στο κατώτατο της ημέρας (1,02 ευρώ).

Είναι προφανές πως η όποια προσπάθεια αντίδρασης-ανάλογης αυτής που εκδηλώθηκε χθες-θα πρέπει να αναμένεται μετά τις 14:30.

Για αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πορεία της Alpha, της Εθνικής, της ΔΕΗ και βεβαίως των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Ειδικότερα για τη μετοχή του Οργανισμού το εύρος διακύμανσης έχει διαμορφωθεί στα 9,96-10,16, οι συναλλαγές παραμένουν συγκριτικά χαμηλές, η δε τρέχουσα τιμή τίνει προς τα 10,05 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v