Προς αναδιάρθρωση δυνάμεων στην αγορά;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπαράθεση ενεργών πλευρών και σχημάτων στη Σοφοκλέους, καθώς η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την εκτίμηση ότι βιώνουμε την αναδιάταξη ρόλων, την αναδιάρθρωση δυνάμεων και ισορροπιών στην αγορά.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε πλήρη εξέλιξη η αντιπαράθεση ενεργών πλευρών και σχημάτων στη Σοφοκλέους. Η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει, την εκτίμηση ότι βιώνουμε την αναδιάταξη ρόλων, την αναδιάρθρωση δυνάμεων και ισορροπιών στην αγορά.

Επιμένουμε πως όλ’ αυτά συντελούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας απογαλακτισμού της Σοφοκλέους από... αμαρτήματα του παρελθόντος.

Από τη μία πλευρά, με αυξημένες συγκριτικά συναλλαγές, ο τραπεζικός δείκτης με αιχμή τις Alpha και Εθνική, στρέφουν προς έναν συγκεκριμένο δρόμο την αγορά και, ορισμένους εν δυνάμει αγοραστές.

Από την άλλη πλευρά, μετοχές όπως η Κλωνατέξ κοινή και προνομιούχος πιέζονται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα τιμών, αδυνατώντας να κρατήσουν έστω την καθαρά τεχνικής φύσεως και πρόσκαιρη αντίδραση της Δευτέρας. Μιας αντίδρασης που είχε προηγηθεί της ανακοίνωσης - απάντησης του ομίλου στις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει.

Οι φήμες όμως έχουν επανακάμψει και μένει στον όμιλο και στα όσα ακολουθήσουν, να επιβεβαιώσει (ή όχι) τα όσα φαίνεται να έχουν προαποφασιστεί.

Να ξεκαθαριστεί ότι η στήλη, ειδικά ο γράφων, απλά καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο και ουδεμία θέση μπορούν να πάρουν έναντι των όσων διαδραματίζονται. Κάτι τέτοιο άλλωστε αποτελεί αρμοδιότητα της υπερ-εξουσιαστικής πλέον Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το ουσιαστικό έργο της οποίας, εποπτεία, έλεγχος και απόδοση ευθυνών, θα κριθεί από την ίδια την αγορά.

Σε ό,τι αφορά τη μετοχή της ΔΕΗ, σταθερή στα 13,04 – 13,08 ευρώ και του ΟΤΕ στα 10,92 – 10,96 ευρώ, το ζητούμενο είναι να κατοχυρωθούν θέσεις θεσμικών με μικρή έστω υπεραξία μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v