Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Με την παρέμβαση Σημίτη για το Γ΄ ΚΠΣ, την προώθηση των ομολόγων σε καταθέτες από τον Χριστοδουλάκη, το καμπανάκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανεπάρκεια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τη συμφωνία μεταξύ Credit Agricole και Credit Lyonnais, τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό ασχολούνται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Την ευκολότερη διάθεση των ομολόγων προς τους καταθέτες επιθυμεί και επιδιώκει το υπουργείο Οικονομίας.

Ομόλογα: Σκληρό παζάρι για τα ”λαϊκά” ομόλογα σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, προώθηση 10ετών ομολόγων από τις τράπεζες, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, αναζητείται υποκατάστατο για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου, σχολιάζει η ”Ημερησία”, σπρώχνει καταθέτες στα δύσκολα ομόλογα είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, ομόλογα σε ιδιώτες υπό την πίεση του δημοσίου χρέους και των επιτοκίων είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, εκκλήσεις αντί δεσμεύσεων για τα ομόλογα αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Προϋπολογισμός: Νέες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας εν όψει του προϋπολογισμού βλέπει η ”Εξπρές”, αναξιόπιστος και φέτος ο προϋπολογισμός αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. όπως σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, με αιχμή την οικονομία στη μάχη των εντυπώσεων η στρατηγική της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό, είναι ο τίτλος του ”Χρηματιστηρίου”.

Γερμανικά κεφάλαια: Νόστος για τα γερμανικά κεφάλαια εξωτερικού, με φόρο 25% αναφέρει στον τίτλο της η ”Καθημερινή”, αμνηστία και στη Γερμανία για επαναπατρισμό κεφαλαίων, σχολιάζει το ”Βήμα”.

Πληθωρισμός: Κίνδυνο πληθωριστικής έκρηξης τον Ιανουάριο βλέπει η ”Ναυτεμπορική”, προτεραιότητα ο πληθωρισμός είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Credit Agricole: Η Credit Agricole αλλάζει το τοπίο είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, 19,53 δισ. ευρώ από Credit Agricole για Credit L. αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, κολοσσός 33 δισ. ευρώ από τον γάμο των δύο Credit σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

CSFB-ΟΤΕ: Στα 13 ευρώ ανά μετοχή μειώνει την τιμή-στόχο του ΟΤΕ η Credit Suisse σχολιάζει η ”Ημερησία”, η CSFB μειώνει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, CSFB: μείωση τιμής στόχου για ΟΤΕ είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Τσιμέντα: Λουκέτο στο εργοστάσιο της Χαλκίδας σχολιάζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, παγωμένα τα Τσιμέντα Χαλκίδας αναφέρει η ”Καθημερινή”, γιατί έκλεισε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα σχολιάζει το ”Κέρδος”.

Τουριστικά Ακίνητα: Επενδύσεις 436,5 εκατ. ευρώ είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, το μεγαλύτερο πρόγραμμα από τη 10ετία του 1960 σχολιάζει η ”Ημερησία”.

ΚΠΣ: Παρέμβαση Σημίτη για το γ΄ ΚΠΣ σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Καθημερινή”.

Ασφαλιστικό: Ανεπαρκής η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v