Αντιδρά (οριακά) ο FT 20

Τα οριακά κέρδη του τραπεζικού δείκτη (0,13%) λόγω κυρίως της Alpha Bank, και οι απώλειες των τηλεπικοινωνιών (-0,72%) διαμορφώνουν την εικόνα στις δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ αντίθετα μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για την περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προείχε, όπως όλα δείχνουν, η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 1.800 – 1.805 μονάδων για τις επόμενες, μέχρι το τέλος της χρήσης, συνεδριάσεις.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι αναδιαρθρώσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων όπως αυτές κυρίως καταγράφονται σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και δευτερευόντως ΟΠΑΠ. Οι συναλλαγές, έχουν μειωθεί μετά τις 12.30΄ φτάνοντας συνολικά τα περίπου 28 εκατ. ευρώ (τις δύο πρώτες ώρες της συνεδρίασης).

Από τις μετοχές του FTSE 20, με συναλλαγές περίπου 33.000 τεμαχίων, η Alpha ενισχύεται κατά 1%, ενώ Εθνική, Eurobank και Εμπορική εμφανίζουν, με χαμηλές συναλλαγές, οριακές διακυμάνσεις. Λίγο πάνω η Εμπορική, ”δένει” τα 14 ευρώ η Εθνική, παλεύει τα 11 ευρώ η Eurobank.

Το ενδιαφέρον όμως παραμένει επικεντρωμένο στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ειδικότερα σε μετοχές όπου η αύξηση των συναλλαγών σε συνδυασμό με τη διάσπαση μεσοπρόθεσμων αντιστάσεων ενισχύει περαιτέρω την φορά τους.

Ενδεικτικότερη περίπτωση, τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, είναι η μετοχή του Κανάκη ενώ ανάλογη τάση επιχειρείται να διαμορφωθεί και στον Παπαστράτο, Πλαίσιο, Άκτωρα και ορισμένων ακόμη.

Για την επόμενη ώρα, ενδεχόμενη αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.805 μονάδες θα οδηγεί σε πλήρη εξαέρωση των βραχυπρόθεσμων θέσεων και επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης θεσμικών θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v