Κλίμα αναμονής στη Σοφοκλέους

Η εκτόνωση των πιέσεων στις μετοχές του ομίλου Λαναρά, οι λελογισμένες πιέσεις στη ΔΕΗ και το οριακό θετικό πρόσημο για Εθνική και ΟΤΕ διαμορφώνουν μέχρι στιγμής το σκηνικό στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιμένοντας τα σπουδαία, θα ήταν παράλογο να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από την αγορά μας. Προσδοκίες, ελπίδες υπάρχουν και μακάρι να ευοδωθούν για το γενικότερο καλό.

Κατά συνέπεια, θεαματικές μεταβολές δεν θα πρέπει να αναμένονται, με τον Δείκτη να παραμένει στο εύρος των 1.812 – 1.826 μονάδων και τις συναλλαγές των 52 εκατ. ευρώ να αποδίδουν εύγλωττα το κλίμα αναμονής.

Περί τις 80 μετοχές κινούνται υψηλότερα, ενώ γύρω στις 200 με απώλειες, που ευτυχώς όμως, με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους δεν παραπέμπουν στα χθεσινά δραματικά γεγονότα.

Πλην της Δάριγκ, όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς μεταξύ των πωλητών θα πρέπει να είναι και ο βασικός μέτοχος προκειμένου να καλύψει τα του δανείου, στις υπόλοιπες η διόρθωση είναι λελογισμένη.

Στα υπ’ όψιν και το πακέτο που έχει πραγματοποιηθεί στην εταιρία Λύκος, ενώ μας ξενίζει η βιαστική ”αποχώρηση” ορισμένων από την Εθνική Ασφαλιστική και οι μικρές πιέσεις στην Εθνική Χαρτοφυλακίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι από τις συναλλαγές, το περίπου 50% αφορά τζίρο σε Intracom, ΔΕΗ, ΟΤΕ, και την τελευταία ώρα στη Vodafone.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η μετοχή της Εθνικής συντηρείται υψηλότερα των 14 ευρώ, της δε ΔΕΗ πέριξ των 13,10 ευρώ.

Για την ώρα που απομένει μέχρι το πέρας της συνεδρίασης, προφανώς οι εξελίξεις που ”τρέχουν” στην Κοπεγχάγη θα καθορίσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και τα όσα συμβαίνουν στην Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v