Ελεγχόμενες οι πιέσεις στη Σοφοκλέους

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές στη Σοφοκλέους, καθώς πετρέλαιο, χρυσός και ευρώ, που βρίσκονται στα ύψη, προκαλούν νευρικότητα στις ευρωαγορές, ενώ θα πρέπει να προσεχθούν εντολές αγοράς- πώλησης κυρίως σε Εθνική και δευτερευόντως σε Alpha, Vodafone και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευρώ, πετρέλαιο και χρυσός στα ύψη, εξηγούν απόλυτα τη νευρικότητα των ευρωαγορών. Αφήνεται να δοκιμάσει την γνώριμή της περιοχή στήριξης των 1.805 μονάδων και η δική μας αγορά, καθώς χρηματιστηριακοί παράγοντες περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη γύρω στις 12.00.

Η τακτική συντήρησης που ακολουθείται μέχρις ότου διαμορφωθεί στις ευρωπαϊκές αγορές η τάση, μάλλον είναι η προτιμότερη αυτές τις ημέρες. Εάν εξαιρεθούν ΟΤΕ, ΔΕΗ και Intracom, οι συναλλαγές των υπόλοιπων μετοχών του FTSE 20 είναι... αστείες.

Με συναλλαγές μόλις 6.000 τεμαχίων (στις 11.49) υποχωρούσε 1,28% η Εθνική κατά 0,82% η Alpha (με λιγότερα των 4.000 τεμαχίων, αλλά και η Eurobank, Βιοχάλκο.

Είναι χαρακτηριστικό πως, μέχρι τις 11.45, στην Εμπορική είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 140 τεμαχίων, στην Cosmote 160, στην Vodafone 1.920, στα Ελληνικά Πετρέλαια, 875. Πρόκειται περί εικονικής υποχώρησης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών επικεντρώνεται σε ορισμένες εύλογα μετοχές.

Όμως παρουσιάζουν ενδιαφέρον επιμέρους κινήσεις που καταγράφονται σποραδικά στην αγορά. Για παράδειγμα, η μετοχή του Γαλαξιδίου, καταγράφει μέχρι στιγμής νέα υψηλή τιμή έτους (6,84 ευρώ), στη Δυναμική Ζωή πραγματοποιήθηκε σε υψηλά επίπεδα πακέτο συναλλαγών, αντιδρούν από τα χαμηλά έτους οι μετοχές των Σωληνουργίων Κορίνθου, Υγεία, κάτι που υποδηλώνει μία κινητικότητα με πολλές όμως επιφυλάξεις.

Σε ό,τι αφορά τις επίμαχες μετοχές λόγω των χθεσινών φημών, η τιμή της Κλωνατέξ κυμαίνεται μεταξύ των 2,28- 2,38 ευρώ, η Νάουσα μεταξύ των 1,15- 1,21 ευρώ με σχετικά ελεγχόμενη ροή πωλήσεων.

Ενδιαφέρον θα αρχίσει να αποκτά η συνεδρίαση γύρω στις 12.00, οπότε θα πρέπει να προσέξουμε τόσο τις εντολές αγοράς- πώλησης κυρίως σε Εθνική και δευτερευόντως σε Alpha, Vodafone και Eurobank, όπως και στη διαφορά που θα διαμορφώνεται στα παράγωγα ειδικότερα στα ΣΜΕ του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v