Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Με τις δηλώσεις Πάχτα για εθνικούς ελέγχους στους πόρους του ΚΠΣ, τις ποινές για τα πλαστά τιμολόγια, τις ”εμπλοκές” που ανέκυψαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, τις προβλέψεις της ΕΚΤ για την ανάπτυξη, αλλά και με τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής ασχολείται ο οικονομικός τύπος την Παρασκευή.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Πάχτας- ΚΠΣ: ”Εκρηξη Πάχτα για τους πόρους του ΚΠΣ”, γράφει η Οικονομική Καθημερινή, ενώ προσθέτει ”όχι άλλα κτηματολόγια- εθνικό σύστημα διορθώσεων από 1/1/2003”. Για ”σύστημα προληπτικής αστυνόμευσης του Γ΄ ΚΠΣ”, κάνει λόγο η Ναυτεμπορική, ενώ ”Αυστηροί έλεγχοι σε όλα τα έργα του ΚΠΣ” γράφει η Ημερησία και ”εθνικοί έλεγχοι πριν τους κοινοτικούς” το Βήμα Ανάπτυξη.

”Μαστίγια από το ΥΠΕΘΟ για την επιτάχυνση του Γ΄ ΚΠΣ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ ”Ευθύνες και αιχμές από τον υφυπουργό οικονομίας Χ. Πάχτα” είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Εξπρές.

ΕΚΤ- προβλέψεις: ”ΕΚΤ: Αναιμική η ανάπτυξη” τιτλοφορείται σχετικά το Βήμα, ενώ ”η Γερμανία απογοητεύει και την ΕΚΤ είναι ο τίτλος της Καθημερινής. ”Βιμ Ντούιζεμπεργκ: Αναθεωρεί προς τα κάτω την ανάπτυξη του 2003, γράφει το Κέρδος, ενώ απαισιοδοξία για την ανάπτυξη τιτλοφορείται σχετικά η Εξπρές, αποδίδοντας τη διαπίστωση σε ΕΚΤ και Παγκόσμια Τράπεζα.

Σοφοκλέους: ”Σοφοκλέους… ταραχή είναι ο σχετικός τίτλος της Καθημερινής, υπό τον οποίο απαρριθμώνται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης στη μετοχή της ΔΕΗ, οι φήμες για τις μετοχές Λαναρά και η ”νέα βύθιση για την Ιντρακόμ”, με τα θέματα να αναλύονται εκτενέστερα στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας.

”Φήμες και λάθη τάραξαν την αγορά” είναι ο πρώτος τίτλος της Ημερησίας, ενώ ”έρμαιο των φημών” χαρακτηρίζει την αγορά το Χρηματιστήριο, που έχει για πρώτο θέμα την ”αντοχή” του ΧΑ στην εισαγωγή της ΔΕΗ. ”Στιλέτα αδαών στην πλάτη της Σοφοκλέους” είναι ο τίτλος του σχετικού θέματος του Κέρδους, ενώ στο θέμα αναφέρεται και η Εξπρές.

Πλαστά τιμολόγια: ”Βαρύτατα πρόστιμα για πλαστά τιμολόγια” είναι ο κύριος τίτλος της Ναυτεμπορικής, ενώ για ”δέσμευση λογαριασμών για εικονικά τιμολόγια κάνει λόγο η Καθημερινή, για ””Πόλεμο” στα πλαστά στοιχεία” η Εξπρές, ενώ στο θέμα αναφέρεται ακόμη το Κέρδος και η Ημερησία

Ολυμπιακή: ”Η Ολυμπιακή στο μέτωπο των ”θυμάτων” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, ενώ στο άρθρο που ακολουθεί, μεταξύ άλλων, επισημαίνονται οι διαφορές Κομισιόν- ΟΑ. ”Η προσφυγή θα κοστίσει ακριβά στην ΟΑ” είναι ο τίτλος του Βήματος Ανάπτυξη.

Βιομηχανική παραγωγή- μείωση: ”Μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, ενώ στο θέμα αναφέρονται ακόμη Βήμα και Εξπρές.

ΕΛΠΕ- Σκόπια: Για ”χαμηλούς τόνους των ΕΛΠΕ” στην υπόθεση της ακύρωσης από συνταγματικό δικαστήριο των Σκοπίων της συμφωνίας με την εκεί κυβέρνηση κάνει λόγο η Καθημερινή. ”Ακυρώθηκε η εξαγορά της Okta oil από τα ΕΛΠΕ” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Promota- εξαγορές: εξαγορές μονάδας στην Κίνα από την Promota είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v