Καλύτερα, χωρίς τα χθεσινά προβλήματα

Μόλις κοπάσει η νευρικότητα των ευρωπαϊκών αγορών, θα μπορεί να επιχειρήσει την επόμενή της ανοδική αντίδραση η Σοφοκλέους. Σχετικά πιο ήρεμο άλλωστε το κλίμα σήμερα, χωρίς φήμες, black out και με τις προσδοκίες στο κυπριακό να βαίνουν προς ευόδωσή τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές θα δοκιμάσει τις αντοχές της αγοράς μας και τη στήριξη σε επίπεδο δείκτη. Παρά το ότι η σημερινή συνεδρίαση δεν θα έχει ούτε απρόοπτα τύπου ΔΕΗ, ούτε φήμες περί επιτήρησης, θα χρειαστεί και η συνδρομή των ξένων για να διαμορφωθεί σαφέστερη τάση.

Ούτως ή άλλως, το θέμα της Κύπρου, είναι μόλις μία ανάσα από… την ”πηγή”, κάτι που αναμφίβολα θα διαμορφώσει κλίμα και τάση και βραχυπρόθεσμα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως έχει μειωθεί ο δανεισμός τίτλων από την ΕΤΕΣΕΠ, αφού στους πωλητές δεν ”βγήκε” χθες το αρνητικό σενάριο με τη ΔΕΗ, ενώ οι ίδιοι στα παράγωγα, σπεύδουν να κλείσουν τα συμβόλαιά τους γύρω στις 891 μονάδες (για τον FTSE 20).

Αυτό δείχνει αβεβαιότητα, επιφυλακτικότητα και από το μέτωπο των υποτιμητών, καθώς δεν γνωρίζουν εάν όντως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος ρευστοποιήσεων στη μετοχή της Εθνικής.

Εμείς πάντως, έχουμε από προχθές αναφέρει πως το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων που προκάλεσε η αναδιάρθρωση της στάθμισης (Εθνικής ΟΠΠΑ) στον MSCI Gr, ολοκληρώθηκε μέχρι και την συνεδρίαση της Τετάρτης.

Άλλωστε, ο πρώτος μικρός κύκλος ρευστοποιήσεων, κατοχύρωσης κερδών στον ΟΤΕ με ταυτόχρονη στήριξη από πλευράς Εθνικής σημειώθηκε χθες. Εκτός απρόοπτου, άμεσα (σήμερα ή τη Δευτέρα) ενδέχεται να ενεργοποιηθεί ο επόμενος ανοδικός κύκλος για τη μετοχή του Οργανισμού προς τα 11,5 ευρώ.

Κάτι τέτοιο μπορεί να συντηρήσει και τη μετοχή της Εθνικής υψηλότερα των 14 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v