Προς τον τελευταίο ανοδικό κύκλο φέτος;

Κρίσιμη για την τάση και η σημερινή συνεδρίαση, καθώς θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) αργά το απόγευμα η εκτίμηση ότι στη Νέα Υόρκη δρομολογήθηκε από χθες ο τελευταίος ανοδικός κύκλος της φετινής χρήσης. Αυτός που πραγματοποιείται στο μεσοδιάστημα Δεκεμβρίου και όχι στην αρχή του.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, πέφτει το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας ”στήριξης” και, ει δυνατόν, αντιστροφής – βραχυπρόθεσμα έστω– της τάσης.

Η αλήθεια είναι πως με μεθοδικές κινήσεις διαμορφώνεται ένα ”δίχτυ” ασφαλείας γύρω από αυτές τις δύο μετοχές, ικανό να απορροφήσει τις απώλειες που μέχρι στιγμής προκαλεί κυρίως η μετοχή της Εθνικής.

Το μεγάλο ”στοίχημα” της αγοράς αφορά τους χθεσινούς επιθετικούς αγοραστές του ΟΤΕ, που παραπέμπουν σε ισχυρά χέρια, τα οποία προσβλέπουν σαφώς σε κάτι καλύτερο.

Δεδομένου ότι η διαδικασία αγοράς μετοχών από τον ίδιο τον οργανισμό δεν έχει ενεργοποιηθεί, τουλάχιστον μέχρι σήμερα το πρωί, τα χθεσινά πακέτα των 835.000 μετοχών αφορούν μάλλον βραχυπρόθεσμους παίκτες που ποντάρουν στο ενδεχόμενο μιας άμεσης, ακραίας μεταβολής της μετοχής του Οργανισμού.

Από την άλλη πλευρά, η αύξηση της στάθμισης της μετοχή της ΔΕΗ από (20 σε 30%) μόλις δύο ημέρες από την εισαγωγή νέων μετοχών, δημιουργεί το τέλειο αντασφαλιστικό κίνητρο για τους θεσμικούς.

Ούτως ή άλλως δεν ήταν και πολλοί εκείνοι οι θεσμικοί που μέχρι αργά χθες το βράδυ σχεδίαζαν να κατοχυρώσουν το κέρδος ενός ευρώ .

Ποντάρουμε στη ΔΕΗ, θεωρούμε ως πιθανότερο το ενδεχόμενο της άμεσης και σαρωτικής απορρόφησης της όποιας προσφοράς ”βγει” στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Και λόγω μερισματαπόδοσης, ξένοι και εγχώριοι θεσμικοί έχουν κάθε λόγο να μείνουν τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v