Θετικό ηλεκτροσόκ από ΔΕΗ

Δίνει και πάλι ζωή στην αγορά το... ηλεκτροσόκ που επέφερε η επιτυχής κατάληξη του εγχειρήματος της δεύτερης μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Εντυπωσιακή η ζήτηση για μετοχές της Επιχείρησης (6,3%), ξεθαρρεύουν οι αγοραστές στον ΟΤΕ, κερδίζει πόντους η Εθνική, κάτι κινείται και πάλι στα ”μεσαία”. Αρκεί να βοηθήσει και η Wall το βράδυ

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ζωογόνο, μέχρι στιγμής το... ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ. Η καθ’ όλα επιθετική συμπεριφορά συγκεκριμένων αγοραστών διαμόρφωσε από το πρώτο κιόλας λεπτό της συνεδρίασης τάση και ρεύμα τόσο για τη μετοχή της επιχείρησης όσο και για άλλες μετοχές.

Άλλωστε η τιμή των 12,4 ευρώ για τους θεσμικούς αποτελεί... βούτυρο στο ψωμί των επόμενων, σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, εν δυνάμει αγοραστών.

Αναμφίβολα αυτό που θα πρέπει να καταγραφεί στα θετικά της μετοχοποίησης είναι η θερμή ανταπόκριση του ευρύτερου επενδυτικού κοινού.

Η λιανική συνειδητοποιεί ότι μπροστά στο αδιέξοδο των καταθέσεων ελάχιστες είναι οι χαμηλού ρίσκου επενδυτικές της επιλογές-αδιέξοδα.

Και η ΔΕΗ είναι αναμφίβολα μία από τις ελάχιστες 4-5, που υπάρχουν.

Το απόλυτα επιτυχές εγχείρημα δικαιολογημένα διαμορφώνει τάση και για παράπλευρες μετοχές, με ενδεικτικότερη την περίπτωση της Εθνικής.

Υπάρχει ρευστότητα να τοποθετηθεί για παράδειγμα, στη μετοχή του ΟΤΕ ακολουθώντας τη διαδικασία αγοράς ιδίων, της ίδιας της Διοίκησης, ή στην Eurobank, ή της Coca Cola, ή της ΕΤΒΑ, αλλά και άλλων μετοχών.

Για αυτό και μετά το αρχικό μούδιασμα των περίπου 45 λεπτών η τάση ενδυναμώθηκε περαιτέρω, οι αγοραστές και στα μέσα ξεθάρρεψαν, ο δείκτης υπερέβη τις 1824 μονάδες.

Εάν, μάλιστα, στη σημερινή συνεδρίαση της Νέας Υόρκης επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι βραχυπρόθεσμα οι Aμερικανοί ”γυρίζουν σελίδα” και ο Dow ξαναστοχεύει το 9χίλιαρο, τότε ο κανόνας του Δεκεμβρίου μπορεί να αρχίσει να επιβεβαιώνεται σταδιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v