Εν αναμονή θετικών ειδήσεων στη Σοφοκλέους

Προσπάθεια αντίδρασης τόσο στη Σοφοκλέους όσο και στις διεθνείς αγορές ύστερα από τη χθεσινή σύμπτωση πολλών αρνητικών ειδήσεων, γεγονότων και ενδείξεων, που όμως θέτουν τις βάσεις για καλύτερη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικό της χθεσινής ημέρας ήταν πως διεθνώς υπήρξε σύμπτωση πολλών αρνητικών ειδήσεων, γεγονότων και ενδείξεων για χειρότερη συνέχεια. Όμως ο Δεκέμβριος, κατ’ εξοχήν εορταστικός και για τα καπιταλιστικά χρηματιστήρια μήνας, είναι μόλις στην αρχή του και πολύ νωρίς για να προεξοφληθεί το οτιδήποτε για τις επόμενες ημέρες.

Τείνουμε να πειστούμε πως η Σοφοκλέους πιθανότατα θα οδηγηθεί σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα και των 1700 μονάδων, αλλά όχι τώρα, αργότερα και με αφορμή εξελίξεις, δημιουργοί και ρυθμιστές των οποίων παραμένουν απόλυτα κυρίαρχοι οι ΗΠΑ.

Ξεκινάμε κατ΄ αρχήν με τα θετικά, σε αυτά που συνηγορούν ότι οι επόμενες ημέρες μπορεί να είναι καλύτερες. Καταγράφονται η προσπάθεια αντίδρασης που διαμορφώνεται από τις 8580-8600 για τον Dow, το +2,99% χθες στη Νέα Υόρκη του δικαιώματος του ΟΤΕ, το +2,37% χθες της 3E, της σημαντικής ρευστότητας που έχουν αποκομίσει από το περιφερειακό ράλι επενδυτικά σχήματα, επιχειρηματίες, βασικοί μέτοχοι και διαχειριστές.

Από το ό,τι η εγγραφή της ΔΕΗ, παρά τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιούργησε το ”χουνέρι” της τελευταίας μετοχοποίησης του ΟΤΕ κυρίως σε ξένους θεσμικούς, θα καλυφθεί χωρίς δυσκολίες.

Το ότι αντέδρασε χθες η μετοχή του ΟΠΑΠ, το ότι παραμένει εγγύς των 10 ευρώ η Cosmote, ότι η φημολογία για την Panafon ενισχύει την μετοχή, ακόμη και το ανθεκτικό διάγραμμα των Alpha, Εμπορικής, συνηγορούν σε αντίδραση από την ελάχιστη τιμή οχυρό των 1830 μονάδων, προσβλέποντας, κατά συνέπεια, σε μια αντίδραση έστω προς τη μέχρι στιγμής αδιαπέραστη ”οροφή” των 1892 μονάδων.

Σημείωση: Αναμφίβολα ορθή η διοίκηση των αρχών να θέσουν σε καθεστώς επιτήρησης τον Ξιφία, μόνο που προηγουμένως…ξέχασαν να πράξουν τα ανάλογα σε τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις. Εάν χρειαστεί θα τους τις θυμίσουμε.

Σημείωση 2: Αλήθεια, η χθεσινοβραδινή απόφαση της Επιτροπής είναι απότοκο πιέσεων, παραδοχής δικής τους αμέλειας, έλλειψης σχεδιασμού, σωστής ενημέρωσης ή…χρηματιστηριακής αφέλειας;

Αλήθεια στους μικρομετόχους του κάθε Καμπά τι έχουν να πουν τώρα, εκ των υστέρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v