Δείχνει... χαρακτήρα η Σοφοκλέους

Ισχυρές αντοχές στα τρέχοντα επίπεδα επιδεικνύει ο FT 20, εξέλιξη που επιτρέπει τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη στα επίπεδα στων 1.865 μονάδων. Δεν αποκλείεται, σε περίπτωση που βελτιωθεί το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές να υπάρξει μηδενισμός των απωλειών, αλλά και κάτι... παραπάνω.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Ευρώπη, κυρίως, και οι αντοχές του FTSE 20, δευτερευόντως, συμβάλλουν στην απορρόφηση των πιέσεων στη Σοφοκλέους.

Με χαμηλές συναλλαγές, την πρώτη ώρα, που δεν ξεπέρασαν τα 28 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της επιφυλακτικότητας αρκετών πωλητών, αντιδρά μετά τις 12:00 προς τις 1.865 μονάδες ο δείκτης.

Εξ αρχής είχε ”ζήτηση” η ισχυροποίηση μεσοπρόθεσμων περιοχών στήριξης για τον FTSE 20, γενικότερα την υψηλή κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα συγκεκριμένων μετοχών.

Η πίεση στη μετοχή της ΔΕΗ αμβλύνεται, η Alpha ψαλιδίζει τις απώλειές της, η 3E θα κινηθεί προς τα 13,3 ευρώ, αλλά το σημαντικότερο όλων είναι πως Εθνική, Εμπορική και Eurobank ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού.

Εάν η μετοχή της Εθνικής αντιδράσει προς τη ”χθεσινή” υψηλή τιμή, ο δείκτης θα κλίνει προς τις 1.865 μονάδες, μηδενίζοντας σχεδόν τις απώλειές του. Από εκεί και περά βοηθούντος του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές θα περιμένουμε ενεργότερη συμμετοχή των επενδυτικών σχημάτων στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ήδη μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας, με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών (Αλτέ, Αττικάτ, Μινωικές, Νάκας, Παντεχνική κ.α.) μπορεί να βρεθούν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των επενδυτικών σχημάτων.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η σταθεροποίηση του δείκτη υψηλότερα των 1862, μέχρι 1872 μονάδων με αύξηση συναλλαγών και εμπορευσιμότητας σε τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v