Η Kar-Tess Holding πούλησε το 1,6% της 3Ε

Η Kar-Tess Holding πούλησε το 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου της 3Ε στην τιμή των 13,5 ευρώ σε έλληνες και ξένους θεσμικούς μέσω της CSFB και της EFG Telesis Finance. Οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess έχουν συμφωνήσει με την CSFB σε εξάμηνη περίοδο διακράτησης (”lock-up”) των υπόλοιπων μετοχών τους.

Η Kar-Tess Holding πούλησε το 1,6% της 3Ε
Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον) (ΧΑΑ:EEEK, NYSE:CCH, LSE:CCB, ASX:CHB) ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από το μέτοχό της Kar-Tess Holding S.A., της ομάδας Kar-Tess, ότι προέβη στην πώληση 3,9 εκατομμυρίων μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,6% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην τιμή των 13,5 ευρώ.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με τη διάθεση μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον προς Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές μέσω των Credit Suisse First Boston και EFG Telesis Finance.

Κατόπιν της ανωτέρω συναλλαγής, η διασπορά των μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον αυξήθηκε κατά 1,6%. Οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess κατέχουν περίπου 40% του μετοχικού της κεφαλαίου και οι θυγατρικές της ”The Coca-Cola Company” κατέχουν ποσοστό 24%.

Οι εταιρείες της ομάδας Kar-Tess έχουν επίσης συμφωνήσει με την Credit Suisse First Boston σε εξάμηνη περίοδο διακράτησης (”lock-up”) των υπόλοιπων μετοχών τους.

Ο κ. Irial Finan, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον δήλωσε: ”Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη διασπορά των μετοχών της εταιρείας μας. Η εν λόγω διάθεση των μετοχών συνάδει με τις προαναγγελθείσες προθέσεις των εταιρειών της ομάδας Kar-Tess, οι οποίες παραμένουν σημαντικοί και μακροπρόθεσμοι μέτοχοι της Coca-Cola Τρία Έψιλον”.



Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές μη αλκοολούχων ποτών στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής προϊόντων Coca-Cola στον κόσμο, σύμφωνα με τον όγκο πωλήσεων. H Eταιρεία δραστηριοποιείται σε 26 χώρες με πληθυσμό πλέον των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι μετοχές της Coca-Cola Τρία Έψιλον διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με παράλληλη εισαγωγή στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και της Αυστραλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v