Προέχουν αντοχές - στηρίξεις στις 1.875 - 1.885

Από τις 1.875 μονάδες και με ”στήριγμα” την μετοχή της Εθνικής, θα πρέπει να περιορίσει περαιτέρω τις απώλειές της η αγορά, προς τις 1.885 μονάδες. Η μεσαία, μέχρι στιγμής ”καλά κρατεί”, ενώ πιέζονται, εύλογα, οι μετοχές των Coca - Cola και ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με ”βαρίδι” τις τραπεζικές μετοχές, υποχωρεί ο FTSE-20 προς τις 918 μονάδες, παρασύροντας χαμηλότερα και τον Γενικό προς τις 1.875 μονάδες.

Ο μόνος τραπεζικός τίτλος, που ”κρατά”, είναι αυτός της Εθνικής, με τις αναλογικά περισσότερες συναλλαγές και τιμή στα 14,5 ευρώ.

Οι σημαντικές απώλειες χθες το βράδυ της Τρία Έψιλον στη Νέα Υόρκη (-2,22%), αλλά και ο σχεδιασμός της ιδιωτικής τοποθέτησης, προφανώς σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, οδηγούν τη μετοχή προς τα 14,4 ευρώ (με απώλειες –4,9%).

Η μετοχή όμως που μέχρι στιγμής φαίνεται να πληρώνει μέρος των ”σπασμένων” της ΔΕΗ, είναι αυτή του ΟΠΑΠ με απώλειες 3,2%, συναλλαγές περίπου 100.000 τεμαχίων (12.00΄)και τιμή προς τα 9,7 ευρώ.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εγγραφών, από πλευράς θεσμικών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, το αργότερο αύριο, θεωρείται πιθανότερη η περαιτέρω υποχώρηση της μετοχής του Οργανισμού και προς τα 9,4 ευρώ.

Από πλευράς Δείκτη αναδεικνύεται σε εξαιρετικά ανθεκτική τιμή – περιοχή το εύρος των 1.892 – 1.897 μονάδων, το οποίο για τρίτη συνεχή φορά αδυνατεί να υπερβεί η αγορά.

Γι’ αυτόν τον λόγο, από χθες επιμέναμε κυρίως στην διαμόρφωση βάσης στήριξης, σε επίπεδο που δεν θα ανερχόταν χαμηλότερα των 1.875 – 1.885 μονάδων, ειδικά για σήμερα.

Όπως σημειώνεται σε ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, η βραχυχρόνια τάση παραμένει ανοδική – σε ορίζοντα δύο εβδομάδων – αρκεί να μην διασπαστεί χαμηλότερα η ζώνη των 1.867 – 1.855 μονάδων.

Με την μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς, ο Δείκτης δείχνει ικανός να αντιδράσει προς τις 1.885 μονάδες στη συνέχεια, επιβεβαιώνοντας την τεχνικότητά του.

Το ενθαρρυντικό είναι, ότι η διόρθωση κυρίως των τραπεζικών δεν αναιρεί την προδιαγεγραμένη ανοδική φορά μετοχών, όπως για παράδειγμα ο Πήγασος, που κυμαίνεται όμως πλέον πολύ κοντά σε ισχυρότατη ”αντίσταση”.

Η μετοχή των Ευροσυμμετοχών κατοχυρώνει τα 1,1 ευρώ, προς ισχυρή αντίσταση κινείται και η μετοχή της Λυμπέρης, ενώ ”επανέρχεται” ο Πετζετάκις.

Αυξημένη η εμπορευσιμότητα της Εθνικής Ακινήτων, που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής συναλλαγές σχεδόν διπλάσιες των χθεσινών 34.567 τεμαχίων.

Συναλλαγές που παραπέμπουν σε ”μόχλευση” καταγράφονται στις μετοχές των Γενέρ, ΑΛΤΕ, Αττι-κατ, κ.α.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συντηρηθεί, το περιορισμένο έστω αγοραστικό ενδιαφέρον, θα είναι για σήμερα η επιβεβαίωση ”των αντοχών” του εύρους 1.875 - 1.885 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v