Σήμα από ”βαριά χαρτιά” περιμένει η αγορά

Στην περίπτωση που κινηθούν, έστω και οριακά υψηλότερα συγκεκριμένες μετοχές του FTS 20, θα πρέπει να αναμένεται επιθετικότερη… ανταπόκριση από μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα εκείνων που παρουσίασαν βελτίωση των αποτελεσμάτων τους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλός, παραδοσιακά, ο μήνας που χρηματιστηριακά, ξεκινά σήμερα. Θετικές οι τεχνικές ενδείξεις των βασικών αμερικανικών δεικτών, ανάλογη η τάση στην Ευρώπη, στοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν και τη δική μας αγορά.

Σύμφωνα με εκτίμηση της Κύκλος Χρηματιστηριακής ΑΧΕΠΕΥ, καθοριστικός παράγοντας της βραχυ- μεσοπρόθεσμης τάσης ήταν και θα παραμείνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων. Όπως επισημαίνει ο Θωμάς Αχείμαστος, η θετική ποσοστιαία μεταβολή του Γ.Δ. (4,9%), οδήγησε στην καταγραφή νέου τοπικού υψηλού και την επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας, σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Με το σύνολο των blue chips να έχει ”κατοχυρώσει” βάση στήριξης, την μετοχή της Εθνικής να έχει εξαντλήσει το ποσοστό της πτώσης- διόρθωσης, αλλά και τον ΟΤΕ σε σταθερά ανοδική φορά, ο FTS 20 διατηρεί την ανοδική του τάση προς τις 950 μονάδες.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ, από την πλευρά της Κύκλος, τιμή στήριξης δίνεται στα 10,74 ευρώ και στόχος τα 11,6 ευρώ, ενώ για τον Γερμανό τιμή στήριξης τα 10,48 και εβδομαδιαία τιμή στόχος τα 11,36 ευρώ.

Στην περίπτωση που, κατά την εκτίμησή μας συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, κινηθούν, έστω και οριακά υψηλότερα συγκεκριμένες μετοχές του FTS 20, θα πρέπει να αναμένεται επιθετικότερη… ανταπόκριση από μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα εκείνων που παρουσίασαν βελτίωση των αποτελεσμάτων τους.

Η υπόκωφη κινητικότητα στο παρασκήνιο των μικρότερων τραπεζικών ιδρυμάτων, το τελευταίο πακέτο στη Γενική , οι βλέψεις της Αττικής, αλλά και η καθαρά διαφημιστική παρουσία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προϊονίζουν συντομότατα εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v