Κλωνατέξ: Ανοδος τζίρου, διεύρυνση ζημιών

Αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών, αλλά και αύξηση των ενοποιημένων ζημιών στα 16,8 εκατ. ευρώ (από 9,4 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε ο όμιλος Κλωνατέξ για το εννεάμηνο του 2002, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να καλύψει τις σχετικές προβλέψεις που περιέχονται στο ενημερωτικό για την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.

Κλωνατέξ: Ανοδος τζίρου, διεύρυνση ζημιών
Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης Κλωνατέξ ανήλθε στο εννεάμηνο του 2002 σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι 1,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και προέρχεται από έσοδα από παροχή υπηρεσιών στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου.

Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 4,9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η διαμόρφωση των αποτελεσμάτων οφείλεται κυρίως στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα τα οποία ήταν ευρώ ζημιογόνα κατά 4,6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 7,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να προσεγγίσει τα 5 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεως που περιλαμβάνεται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Κλωνατέξ ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, επηρεασμένος απο την υστέρηση της έναρξης ισχύος της σύμβασης παροχής υπηρεσιών προς τις θυγατρικές της εταιρίες.

Επίσης λόγω των επικρατουσών χρηματιστηριακών συνθηκών δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους της χρήσης η πώληση των συμμετοχών που αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο και η πραγματοποίηση των αντιστοίχων κερδών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 185 εκατ. ευρώ έναντι 165 εκατ. ευρώ του 2001 και δεν περιλαμβάνει τη MODA MAGNUM η οποία ενοποιήθηκε με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Τα μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως παρουσιάζονται σταθεροποιημένα στο ύψος των 19,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα περιόδου ανήλθαν σε ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 9,4 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα από τις αποσβέσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελούν αποσβέσεις υποαξιών της χρήσεως 2000 που αποσβένονται σε 5 έτη.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μέχρι τέλους της χρήσης προβλέπονται να διαμορφωθούν αναλογικά με αυτά του εννεαμήνου και θα διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο Ενημερωτικό Δελτίο της Κλωνατέξ, επηρεασμένα απο τα αντίστοιχα αποτελέσματα της εταιρίας και των θυγατρικών της εταιριών

Σημειώνεται, από την εταιρία, ότι ενδεχόμενη διαφορά μεταξύ τιμής κτήσεως από 31/12/2001 και μετά των εισηγμένων στο Χ.Α.Α συμμετοχών και της μέσης τιμής τους του Δεκεμβρίου 2002, θα επηρεάσσει αντίστοιχα τα ανωτέρω αποτελέσματα.

Ο όμιλος των εταιριών Κλωνατέξ ολοκληρώνει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναδιοργανώσεως και εταιρικών μετασχηματισμών που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις εταιριών, ενοποίηση υπηρεσιών, ανακατανομή δραστηριοτήτων και αρμοδιοτήτων, πλήρη εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης, μεταφορά στο νέο ιδιόκτητο επιχειρησιακό κέντρο - η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους - προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή αξιποίηση των εγκαταστάσεων και των υπηρεισών του.

Τέλος, στα πλαίσια αυτά προβλέπεται να δημιουργηθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακος, μεγαλύτερη εξειδίκευση και εν τέλει σημαντική βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών του με στόχο πάντα τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων η οποία αναμένεται να γίνει εμφανής από το πρώτο τρίμηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v