Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Με την κατάσταση των μακροοικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, την πορεία της Σοφοκλέους, τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αλλά και εταιρικές ειδήσεις από τα αποτελέσματα εννεαμήνου ασχολείται ο οικονομικός τύπος της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Με τις εξελίξεις γύρω από τα μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, την κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και εταιρικά νέα ασχολούνται τα λιγοστά οικονομικά φύλλα της Δευτέρας.

Μακροοικονομικά: Για ”Νέο χρέος από τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου”, γράφει η Ναυτεμπορική, στον πρώτο της τίτλο, ενώ στον υπέρτιτλο του ίδιου θέματος σημειώνει ότι ”ξεπερνούν τα 3 δισ. δρχ”. ”Ολιγοήμερη αγορά χρέους 1,5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες”, είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, με τον υπέρτιτλο να αναφέρει ότι ”το υπουργείο επιδιώκει συμφωνία, ώστε να παρουσιαστεί στο 105% του ΑΕΠ”.

Σοφοκλέους: ”Ασφυκτιούν οι εισηγμένες από έλλειψη ρευστού” είναι ο κύριος τίτλος του Χρηματιστηρίου, με τον υπότιτλο να προσθέτει ότι μειώθηκαν στο μισό τα αντληθέντα κεφάλαια για νέες εισαγωγές και αυξήσεις Μ/Κ. ”Κρίση εμπιστοσύνης στις ΑΕΔΑΚ”, γράφει στο σχετικό της θέμα η Ναυτεμπορική γράφοντας επίσης για ”μήνυμα στους διαχειριστές Α/Κ”.

Eurostat- macro: ”Με 2,5 δισ. Ευρώ επιβαρύνει η Eurostat τον προϋπολογισμό” γράφει η Ναυτεμπορική και αναφέρεται στη νέα μεθοδολογία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου.

Βαμβάκι: ”20 δρχ. ανά κιλό, έως τις γιορτές η πρόσθετη ενίσχυση για το βαμβάκι”, αναφέρει η Ημερησία, προσθέτοντας ”συνάντηση Δρυ- Χριστοδουλάκη για την κατ’ εξαίρεση επιδότηση στους βαμβακοπαραγωγούς”.

Offshore εταιρίες: ”Φρένο στην εγκατάσταση offshore εταιριών”, είναι ο σχετικός τίτλος της Ημερησίας, όπου αναφέρεται ότι το ”όχι” του Αρείου Πάγου στη λειτουργία λιβεριανής εταιρίας που δήλωσε έδρα τη Μονροβία, αποτελεί ”πιλότο” για κάθε παρόμοια υπόθεση.

ΔΕΗ- μετοχοποίηση: ”Από 11,8- 13 η τιμή διάθεσης της μετοχής της ΔΕΗ” γράφει η Ημερησία, η οποία εκτιμά στα 400 εκατ. ευρώ τα έσοδα του δημοσίου.

Κλωνατέξ- αποτελέσματα: ”Θυγατρικές σώζουν την Κλωνατέξ”, είναι ο τίτλος της εφημερίδας Χρηματιστήριο, η οποία στη συνέχεια προσθέτει ότι ενισχύθηκε η κερδοφορία του ομίλου στο εννεάμηνο.

Νηρέας- αποτελέσματα: ”Σημαντική κάμψη κερδών για τον Νηρέα” είναι ο τίτλος του Χρηματιστηρίου, το οποίο προσθέτει ότι οι τιμές των ψαριών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Αγροτική- δάνειο: Ομολογιακό δάνειο εκδίδει η Αγροτική, μειωμένης εξασφάλισης ύψους 200 εκατ. ευρώ, μας πληροφορεί σε άλλο σημείο της πρώτης του σελίδας το Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v