Η Εθνική δίνει τον θετικό τόνο στο ΧΑ

Η ανοδική τάση, κυρίως, της Εθνικής, που τεχνικά ήταν αναμενόμενη, συντηρεί ανοδικά τόσο το γενικό δείκτη, όσο και τις μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο 3/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές ικανοποιητικές, συγκριτικά πάντως λιγίοτερες από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, ο Δείκτης παραμένει κοντά στο ενδοασυνεδριακά υψηλό σημείο των 1.887,33 μονάδων- κλίμα συντήρησης, όπως επιβεβαιώνεται και από την πορεία του FTSE 20, με καταγεγραμμένο τοπικό ”υψηλό” στις 923,7 μονάδες.

Ισχυρότερη βέβαια η φορά για τους δείκτης μετοχών εταιριών μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με τον MK 40 στις 213 μονάδες, αν και για μία κόμη φορά, στην περιοχή των 215 μονάδων έχει διαμορφωθεί ανθεκτική αντίσταση, που θα πρέπει να υπερβεί ο συγκεκριμένος δείκτης.

Πάντως, από πλευράς μετοχών, η σχέση παραμένει σταθερά 3: 1 υπέρ των ανοδικών, καθώς από την αρχή της συνεδρίασης, η Εθνική έχει θέσει τέρμα σε κάθε, για συγκυριακούς λόγους, αμφισβήτηση. Είχε άλλωστε επισημανθεί σε προηγούμενά μας σχόλια, πως η ιδιότυπης μορφής και χαρακτήρα αναδιάρθρωση θέσεων, λόγω ΟΤΕ και ΟΠΑΠ- σε βάρος της μετοχής της Εθνικής – ολοκληρώνονται με την τελευταία συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

Ικανοποιητική διαγραμματικά και η απεικόνιση των μετοχών Alpha, Εμπορικής, αλλά και Eurobank, βελτιούμενη η συμπεριφορά της Πειραιώς και με συναλλαγές… θεσμικών στα 4,26 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Προς τα 5,8 ευρώ η μετοχή της Intracom, με τις περιορισμένες συναλλαγές στη Vodafone Panafon να επιβεβαιώνουν την εκτίμηση πως ούτε στα τρέχοντα επίπεδα επιχειρείται κατοχύρωση κερδών.

Το ενδιαφέρον όμως, όπως άλλωστε αναμένονταν, δεδομένης της ελαφρά ανοδικής φοράς στα ”βαριά” επικεντρώνεται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι τελευταίες υπεραξίες του Περσέα μεταμορφώνουν σε… Ανδρομέδα τις Ευρωασυμμετοχές, ενώ η μετοχή του ΔΟΛ, με αυξημένο μάλιστα τζίρο, συνεχίζει το μονόδρομό της προς τα τρία ευρώ.

Ανοδική τάση στην Intertec, συναλλαγές ανόδου στη Medicon, υψηλός ο τζίρος για τις Ελληνική Υφαντουργία, Alfa Alfa Συμμετοχών, ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν ”κομμάτια” στην ΑΓΡΑΣ, επιτέλους απεγκλωβίζεται η μετοχή της ΕΛΜΕΚ και νέα κέρδη για τη μετοχή της ΤτΕ, υπεραξίες για Αστικά Ακίνητα και Εθνική Ακινήτων, αλλά και άλλων θυγατρικών συμμετοχικών σχημάτων μητρικών κλπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v