Στο ρυθμό των ευρωεπιτοκίων η αγορά

Στο ρυθμό των προβλέψεων για το ύψος της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές και ιδιαίτερα η Φρανκφούρτη. Το φόντο αυτό διαμορφώνει την επιφυλακτική στάση που τηρούν οι θεσμικοί επενδυτές στη Σοφοκλέους, όπου μέσω των τηλεπικοινωνιών επιχειρείται να συντηρηθεί σε επίπεδα υψηλότερα της ”στήριξης” των 1.855 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδεχόμενο να επικρατήσουν αύριο οι ”ευρωπαϊκότερες” φωνές που μιλούν για μείωση 25 μονάδων αντί 50 μονάδων βάσης, όπως θα διευκόλυνε τις ΗΠΑ, μπορεί να αποτελέσει την πρώτη μικρή έστω διαφοροποίηση της Φραγκφούρτης από τη Νέα Υόρκη. Στο μέτρο του εφικτού και στο βαθμό του δυνατού.

Προς αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να προσανατολίζεται, μέχρι στιγμής, σημαντική μερίδα ισχυρών θεσμικών, ιδιωτών επενδυτών αλλά και μεγάλων χρηματιστηριακών, καθώς ο Dax κυμαίνεται μεταξύ 3.260 – 3.295 μονάδων.

Σε αυτή τη περίπτωση τα οφέλη για τη Σοφοκλέους θα είναι μάλλον περισσότερα απ’ ό,τι σε αντίθετη, και αυτό κατά την εκτίμησή μας αποτελεί το ”στοίχημα” των ευρωπαϊκών αγορών για τις επόμενες δυο – τρεις εβδομάδες.

Ο Δείκτης κυμαίνεται στο εύρος 1.854 – 1.864 μονάδων, εύρος που αντιστοιχεί στις 906 – 912 μονάδες του FTSΕ 20.

Με τράπεζες, αλλά κυρίως τηλεπικοινωνίες επιχειρείται να συντηρηθεί η αγορά σε επίπεδα υψηλότερα της ”στήριξης” των 1.855 μονάδων.

Σε βάρος των ανοδικών (1 προς 4) έναντι των μετοχών που υποχωρούν, αλλά με συναλλαγές και άνοδο σε μετοχές των οποίων η τάση είχε προδιαγραφεί.

Η θετική έκπληξη πραγματοποιείται από την μετοχή της Forthnet, αναμενόμενα τα κέρδη της Eurodrip, της Παντεχνικής, αλλά και του Νάκα, ελάχιστη η διασπορά συμβάλλει και αυτή στην άνοδο της Ηλέκτρα, προς τα 3,6 ευρώ αντιδρά και πάλι η μετοχή των Ευροσυμβούλων.

Σε άνοδο οι μετοχές των Βάρδα, Intertech, Αττι-κατ, Καρδασιλάρη, Μινωικών.

Αυξημένη, για τα δεδομένα της εταιρίας, η εμπορευσιμότητα της Δέλτα Συμμετοχών, με τη τιμή της μετοχής προς τα 6 ευρώ δείχνει σα να προετοιμάζεται η επόμενη προς ειδική διαπραγμάτευση μετοχή του ομίλου.

Από τις μετοχές του FTSE 20, η Εθνική κυμαίνεται εντός του εύρους ασφαλείας με ”στήριξη” στα 14,4 ευρώ, αν και τον Δείκτη ”κρατά” το οριακά θετικό πρόσημο του ΟΤΕ (προς τα 10,8 ευρώ η μετοχή).

Ζητούμενο για τη συνέχεια η απορρόφηση και των τελευταίων πωλήσεων στη μετοχή της Τρία Έψιλον, με ελάχιστη τιμή στα 13,8 ευρώ που αν επιβεβαιωθεί μπορεί να συμβάλλει στην αντίδραση και πάλι προς τα 14,4 ευρώ.

Τα μεγαλύτερα σε ποσοστό κέρδη εμφανίζει η μετοχή της Cosmote, ενώ η μέχρι στιγμής συμπεριφορά κυρίως των Alpha και δευτερευόντως της Εμπορικής έρχεται απλά να επιβεβαιώσει τη τεχνικότητά τους.

Σταθεροποιημένη στα 11,46 ευρώ η μετοχή της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v