Αναμένει την αντίδραση των ευρωαγορών η Σοφοκλέους

Γύρω από τις 1850 μονάδες αναμένεται να ”παιχτεί” το στοίχημα στην αγορά. Απαραίτητη η διατήρηση των επιπέδων στηρίξης για τη μετοχή της Εθνικής, αλλά και οι ”αντοχές” των Alpha, Εμπορικής και ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνητή ευφορία λόγω εορτών ή όχι, θα φανεί πως θα αντιδράσουν οι ευρωπαϊκές αγορές με αφορμή τη μείωση των επιτοκίων. Άλλωστε προς την πλευρά της Φρανκφούρτη, του Παρισιού προσβλέπει και η Αθήνα, προκειμένου να μην διαταραχθεί, τουλάχιστον μέχρι τις εορτές, το γενικότερα θετικό κλίμα.

Περιβάλλον που ευνοεί την απρόσκοπτη κάλυψη των εγγραφών της ΔΕΗ, την ορθολογικότερη αποτίμηση όλων ανεξαίρετων των χαρτοφυλακίων κάθε συνθέσεως και ”παίχτη” και μετά βλέπουμε.

Αυτή η λογική φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και για αυτό το ”στοίχημα” θα παιχτεί γύρω από τις 1850 μονάδες. Απαραίτητη προϋπόθεση μάλιστα να περιορίσουν τις πωλήσεις τους, όσοι τις τελευταίες ημέρες δανείζονταν μετοχές της 3E, αλλά και των Eurobank, Αλουμινίου.

Θα χρειαστεί όμως να κρατηθούν επίπεδα στήριξης για τη μετοχή της Εθνικής, που χθες μας ξάφνιασε δυσάρεστα προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Για τον ΟΤΕ οι περισσότεροι περιμένουν ούτε λίγο ούτε πολύ την ενεργοποίηση της διαδικασίας αγοράς, όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της εταιρίας.

Και σήμερα, όπως και χθες, η τάση στο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς θα εξαρτηθεί από τις αντοχές που θα επιδείξουν συγκεκριμένες 4-5 μετοχές. Πέραν της Εθνικής και του ΟΤΕ, οι Alpha, Εμπορική και βεβαίως της ΔΕΗ.

Για τη μετοχή του ΟΠΑΠ θα πρέπει να επισημανθεί πως, μετά την τυπική του ένταξη στον msci.gr καταγράφθηκε χθες το τρίτο κατά σειρά αρνητικό ”κλείσιμο” με την τιμή της μετοχής στα 9,78 ευρώ. Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση υπάρχει διάθεση, ρευστότητα και κέρδη από την τελευταία αντίδραση αλλά οι άνθρωποι- δικαιολογημένα-χρειάζονται κλίμα.

Και σήμερα μετοχές, με αύξηση συναλλαγών τους, όπως για παράδειγμα Forthnet, Καρδασιλάρης, Αλτέ, Αττικάτ, Eurodrip και άλλων αυτής της κατηγορίας, ενδέχεται να παραμείνουν στο προσκήνιο, εάν και εφόσον έχουμε στα blue chips εικόνα καλύτερη της χθεσινής.

Να σημειωθεί ότι χθες στη Νέα Υόρκη το δικαίωμα της Coca-Cola υποχώρησε κατά 1,13% στα 13,9 δολάρια, της Εθνικής κατά 0,33% στα 2,99 δολάρια, ενώ αντιθέτως ενισχύθηκε του ΟΤΕ κατά 1,14% στα 5,32 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v