Ο οικονομικός Τύπος την Πέμπτη

Με τους ”μνηστήρες” της Ολυμπιακής, την πιθανολογούμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, τη διάθεση των τελών κυκλοφορίας, τις εκτιμήσεις της Eurostat για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ασχολούνται τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

Ο οικονομικός Τύπος την Πέμπτη
Η αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και οι επιπτώσεις αυτής στην ευρωζώνη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης.

ΕΚΤ: Τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι καταθέτες από τη νέα μείωση των επιτοκίων στην οποία πιθανότατα θα προχωρήσει σήμερα η ΕΚΤ αναφέρει το ”Βήμα”, εντείνονται οι πιέσεις προς την ΕΚΤ να προχωρήσει σήμερα σε μείωση των επιτοκίων αναφέρει το ”Κέρδος”, σήμερα η μείωση των επιτοκίων-τέλος εποχής για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”.

Eurostat: Επιβράδυνση ανάπτυξης βλέπει τώρα και η Eurostat, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ναυτεμπορική”, για φόβους συρρίκνωσης της ευρωοικονομίας κάνει λόγο η ”Εξπρές”, προς αρνητική ανάπτυξη στην ευρωζώνη το 2003 είναι ο τίτλος της εφημερίδας το ”Κέρδος”, ανησυχεί η Κομισιόν για την πορεία του ΑΕΠ, αναφέρει το ”Χρηματιστήριο”, δυσμενές σενάριο συρρίκνωσης κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2003 σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

Ολυμπιακή: Σήμερα ανακοινώνεται ο προτιμητέος υποψήφιος για την Ολυμπιακή είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, διυπουργικό διχασμό για τον προτιμητέο μνηστήρα της ΟΑ βλέπει η ”Καθημερινή”.

Σκάφη αναψυχής: Ένας στους τρεις δεν έχει δηλώσει το σκάφος του, αναφέρει η ”Ημερησία”, ο ένας στους τρεις ιδιοκτήτες σκάφων αναψυχής ”ξέχασε” να δηλώσει την κατοχή του, σχολιάζει το ”Κέρδος”, εξηγήσεις για πρόστιμα και 4.070 αδήλωτα σκάφη αναψυχής ”ζητά η ”Καθημερινή”.

Ασφάλιστρα: Έρχονται νέες μεγάλες αυξήσεις από το 2003, σχολιάζει ”το Βήμα”, ασφυκτιούν οι ασφαλιστικές, αναφέρει η ”Εξπρές”.

Τέλη ΙΧ: Μέχρι 20/12 από τράπεζες, μέχρι 31/12 από τις εφορίες θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας, αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα διαθέτουν οι τράπεζες το ειδικό σήμα κυκλοφορίας αναφέρει το ”Κέρδος”, μήνας…των τελών κυκλοφορίας σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

Σοφοκλέους: Κράτησαν οι μικρομεσαίοι σχολιάζει η ”Εξπρές”, δεύτερη ημέρα πτώσης αναφέρει το ”Κέρδος”, ο FTSE 20 παραμένει ο μεγάλος ασθενής της Σοφοκλέους, σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

Τράπεζες: Διακράτηση σε Alpha, Εμπορική και Εθνική συστήνει η Merrill Lynch σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”, πρόβλεψη για μειωμένα μερίσματα από τις τράπεζες αναφέρει και η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v