Αισιόδοξοι μεν, επιφυλακτικοί δε

Κοντά στις ”κορυφές” της πρώτης ώρας παραμένουν τόσο ο γενικός δείκτης όσο και ο FTSE 20, με τις συναλλαγές να θεωρούνται ικανοποιητικές, συγκριτικά με τις χθεσινές. Επιφυλακτική παραμένει ωστόσο η πλειονότητα των ενεργών παικτών.

του Μιχάηλ Γελαντάλι

Επιφυλακτική μέχρι νεωτέρας η πλειονότητα των ενεργών παικτών. Οι συναλλαγές βέβαια θεωρούνται ικανοποιητικές, συγκριτικά με τις χθεσινές, και σαφώς περισσότερες της προχθεσινής πτωτικής συνεδρίασης. Η εικόνα βέβαια στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές είναι σαφώς θετικότερη αν και εκεί…η καχυποψία είναι εμφανής, διάχυτη.

Το θετικό από τεχνικής πλευράς είναι πως τόσο ο γενικός δείκτης όσο και ο FTSE 20 παραμένουν εγγύς των 1866,15 μονάδων και 914,19 μονάδων αντίστοιχα, που αποτελούν τις ”κορυφές” της πρώτης ώρας. Κάτι κινείται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που έχει αναθαρρήσει και λόγω της αναμενόμενης αντίδρασης της Coca-Cola/3E.

Το ενθαρρυντικό είναι πως τα μηνύματα, τόσο από το εξωτερικό όσο και από την εγχώρια αγορά για τη ΔΕΗ είναι ενθαρρυντικά, σύμφωνα με τους αναδόχους, σταματούν οι ρευστοποιήσεις στον ΟΠΑΠ, και παραμένει υψηλότερα των 1850 μονάδων ο δείκτης.

Περίπου 2 προς 1 η σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών, με τον SC 80 να εμφανίζεται επιθετικότερος του MK 40. Βέβαια ο δείκτης, και μαζί αρκετές μετοχές γύρισαν γύρω στις 11:47, στιγμή που ο δείκτης ”απείλησε” να κινηθεί στο κόκκινο.

Εξ αρχής αναμένονταν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα ήταν ιδιαίτερα στυφή και δύσκολη, δεν θα προσφέρονταν τόσο εύκολα για trading αλλά ούτε και για ανοιχτές πωλήσεις, τουλάχιστον μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η όποια τάση.

Προφανή τα κέρδη της Forthnet αποτυπώνονται και στο ταμπλό, διατηρεί την ανοδική της φορά η μετοχή της Έμπεδος, λόγω μετάταξης στην κύρια ενισχύεται ο Κούμπας, καλοδεχούμενη και με συναλλαγές η αντίδραση των ΕΠΑΤΤ και προς τα 3 ευρώ, και του ΔΟΛ προς τα 2,8.

Εύλογα κερδισμένες από τις όποιες εξελίξεις στη Forthnet οι Μινωικές, ενισχύεται η τιμή της Eurodrip, ενώ ακολουθεί προς τα 1,15 ευρώ και ο Στρίντζης.

Θα χρειαστεί πολύ προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση μέχρι και μετά το κλείσιμο, καθώς υπάρχει και λογικά διάθεση πλην όμως και δικαιολογημένα η μέχρι στιγμής κινήσεις είναι μετρημένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v